Tényleg igaz az hogy a bankokat főleg zsidók irányítják?
Azt tudom hogy a történelem során főleg a pénzügyekkel foglalkoztak, így lehetséges hogy a mai napig is a többsége ezt a szakmát űzi. Mennyi köze van Izraelnek ennek az egész töménytelen mennyiségű bankok által kihelyezett fedezet nélküli hiteleknek?
Azt is tudom hogy a bankok szoros kapcsolatban állnak egymással. Vannak-e még független bankrendszerek?
Mi a helyzet a svájci bankokkal? Függetlenek, vagy soha nem voltak azok, őket is már a többi irányítja?
Egyébként van egy olyan magyar műsor hogy: On The Spot!
Ennek van egy része amely pont New York -ról szól. A részben egy zsidó is bemutatja a várost, hogy miért az a világ pénzügyi központja és azt állítja hogy szép számmal vannak zsidók a bankszektorban és a médiában is.

Fura én ezt csak a korlátolt értelmi képességű szélsőjobberektől hallom. USA-ban alapból sok a zsidó mert a II. VH előtt/alatt/után rengetegen menekültek oda Európából. Amúgy ha tudni akarod a bankszektorban még több keresztény van mint zsidó na bumm. Akkor ők irányítják a világot nem?
Oké. De azért a zsidóság talán a világ legjobban összetartó, egymást segítő nemzete, népe. Tehát szerintem egyfajta hűség van a külföldi zsidó származású vezetők és Izrael között, ami talán már egy bizonyos kockázatot jelenthet. Bár azt hozzáteszem hogy személy szerint nem látom Izraelről azt hogy nagymértékben erősödne.
A másik a cionizmus ami nem tetszik Izrael politikájában. Kiválasztott népnek tekintik magukat, és úgy gondolják hogy ők az uralkodó faj. Hmmmm... Mintha ezt már a 2. VH -ban halottam volna valakitől.

"De azért a zsidóság talán a világ legjobban összetartó, egymást segítő nemzete, népe."
Ebben egyet ertek, es melyen tisztelem oket ezert. De a hozzaszolasod tobbi resze, es a tobbi hsz-ed itt legalabb enyhen antiszemita, ami semmikeppen sem jo.

Nem elsősorban egy vallás nem egy nemzet. Izraelben élnek az izraeliek. Ők egy nemzet. Többségük zsidó. De attól mert valaki zsidó még nem lesz izraeli. Ez is egy vallás mint a kereszténység amit bárki felvehet ha akar.

Ahhoz képest hogy ekkora anti vagy halvány lila fingod sincs az egészről és láthatóan komoly fogalomzavarban szenvedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!