Tényleg igaz az hogy a bankokat főleg zsidók irányítják?
Azt tudom hogy a történelem során főleg a pénzügyekkel foglalkoztak, így lehetséges hogy a mai napig is a többsége ezt a szakmát űzi. Mennyi köze van Izraelnek ennek az egész töménytelen mennyiségű bankok által kihelyezett fedezet nélküli hiteleknek?
Azt is tudom hogy a bankok szoros kapcsolatban állnak egymással. Vannak-e még független bankrendszerek?
Mi a helyzet a svájci bankokkal? Függetlenek, vagy soha nem voltak azok, őket is már a többi irányítja?

Nem igaz. Csányi Sándor OTP vezér sem zsidó.
Mindegyik bank független a másiktól, csak az érdekképviseletük közös.
Kérem csak komoly válaszolók írjanak. Egyébként szerintem csak valamyilyen függetlensége a svájci bankrendszernek. Svájban sokra tartják a függetlenséget.
Egyébként Csányi Sándor tényleg nem zsidó, de ő az egész rendszerben csak egy porszem. Ennek a gigantikus hatalomnak szerintem majdnem hogy mindegy ki írányítja az OTP-t. Ráadásúl az itthoni bankok az OTP-t kivéve, mind leányvállalatok, tehát nagyon nem tehetik azt amit szeretnének. Az itthoni bankvezérek gyakorlatilag csak egyfajta beosztottak. És persze az OTP se magyar már sajnos. 2006-ban a Csányi (aki a főrészvényese volt a banknak) a részvényei nagy részét eladta, és valószínű hogy nem magyar befektetőknek.
Találtam a neten úgy 1 éve egy térképet. A térképet a genfi tudományegyetem készítette. Azt mutatta meg hogy milyen kapcsolat van a bankok között. Érdekes volt. Minden nyíl végűl 3 központhoz csatlakozott. Ha jól emlékszem az egyik a GolmanSachs volt a másik meg a Barclay's a harmadikra már nem emlékszem.
Sajnos a térképet azóta nem találom, aki esetleg tudná hogy melyikről beszélek és dobna egy linket azt köszönném.

A bankokban pont ugyanakkora a zsidók aránya, mint a teljes népességben, tehát kisebbség.
Az izraeli bankrendszer annyira eltér az európaitól, hogy komolyabb kapcsolat sincs köztük - nem véletlen, hogy az európai bankok inkább kelet felé nyitnak.
Izrael fő gazdasági húzóerőit egyébként a fegyvergyártás, IT, technológia jelenti, illetve az innováció. A bankszektoruk világviszonylatban nem túl erős.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!