Devizahitelesek, bepereltétek már v. beperelnétek a bankokat?
Miért tenném? Elolvastam és aláírtam a hitelszerződést, feketén-fehéren benne van, hogy ÉN viselem az árfolyamkockázatot.
Felesleges energiapazarlás, nem beszélve a pereskedés költségeiről.
Igen mindenképpen érdemes. Perközösségek alakultak már sok helyen (nagyvárosokban) keresd azokat.
Nyertek már pert is például abban hogy miért számolták a költségeket is devizában. Szóval ez már precedens értékű.
Az Uniós törvényeknek sem felelt meg a szerződések 90%-a, szerintem azokban a pontokban is lehet perelni.
Meg sok másban is. Az sem baj ha már végtörlesztettél, utólag is visszakövetelhetsz pénzt.
Magyarok! Az a Bolond aki hagyja magát (kirabolni)!
Tőlünk nyugatabbra nem fosnak perelni ha úgy érzik igazuk van, a törvények itt is hasonlóak. Ha tömegesen hagyjuk a "szolgáltatókat" így viselkedni még inkább vérszemet fognak kapni.
Azoknak akik még bajban vannak és nem tudnak végtörleszteni vagy ilyesmi... Egy oldalon olvastam egy érdekes javaslatot(sajnos nem sikerült visszakeresnem hol), ha a bankba azt mondod semmisnek tekinted részedről a szerződést akkor at1: a bank perel és neked a per lezárultáig semmibe sem kerül, (lezárultakor is csak akkor ha vesztettél)
at2: csak a szerződés kezdetén megállapított részletet kell fizetned a per lezárultáig.
Azért beszéljetek ügyvéddel e lépés előtt.
Azoknak pedig akiknek már elárverezték az ingatlanát és még mindíg tartoznak, azon kell elgondolkodniuk, hogy a bank is aláírta hogy az ingatlan fedezi a hitelt (itt talán megint csak az uniós törvényeknek való nem megfelelésről van szó), tehát lehet perelni!
Kedves 1-es 2-es válaszoló! A bank a rezsit az alkalmazottait devizában fizette? NEM!
De veled abban fizettette ki!
Megvágtak benneteket sok 100e-el!
És ez csak most derült ki? Nem, ez eddig is tény volt, csak most felfújta a média.
Benne van a szerződésben. Akinek nem tetszik, az ne vegyen fel hitelt. Ja, hogy felvette, ott él a lakásban és most nem akar fizetni? Kellemetlen.
"Szóval ez már precedens értékű. "
Túl sok amerikai filmet nézel!
Precedens az angolszász jogban van, Magyarországon a római jogot használják.
ugyan miért tennék ilyet ?
Semmi olyat nem tett a bank, amivel nekem kárt okozott volna. Az árfolyamok változása nem a bankoktól függ, a kamat változása pedig nem a nyereségüket növelte, hanem a megnövekedett forrásköltségeiket fedezte, azt is csak részben.
Azért persze talán mégis joggal lehetne perelni, hogy a kezelési költséget devizában számolja fel, de ezért egyénileg kezdeményezni pert nem célszerű. Arra vannak civil érdekvédelmi szervezetek, azon keresztül érdemes, de azok is pénzből élnek.
DEVIZAADÓSOK!
A Devizaadósok Szövetsége és tagjai keresik azokat az Internet kapcsolattal rendelkező sorstársaikat, akik per útján kívánják rendezni elszámolási vitájukat a bankjukkal, illetve megvédeni jogaikat, vagyonukat.
További információ: www.devizaados.eu
pénzügyekbe miért szól bele az aki nem ért hozzá?? ld 1. és 2. hozzászóló...
A helyzet bonyolultabb annál, minthogy azt mondjuk, aláirták hát szivjanak........sokkal bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!