Tényleg nincs egyetlen bank se, aki adna nekünk hitelt így?
Én jelenleg itthon vagyok két gyerekkel, kint dolgoztam egy szezont, most nem kapok mást, mint a családi pótlékot, de úton a 3. baba. Férjem is szezonmunkában dolgozott, májusban megy vissza egy másik helyre.
Kértünk hitelajánlatokat, de azt mondták, hogy egy bank sem fog adni hitelt, mert a férjemnek nincs folyamatos munkaviszonya. :(
Találtunk egy jó kis házikót a faluban. :"(
Ha több milliós lakáshitelt akartok felvenni, akkor még az 1 éves határozott idejű munkaszerződés sem lesz elég.
Egy pár százezres személyi kölcsönre igen, de hosszú lejáratú lakáshitelre biztos, hogy nem. Mert úgy fog hozzáállni a bank, hogy oké, neked kell x összeg, amit te mondjuk 15 év alatt fogsz tudni visszafizetni, te meg papíron csak 1 évig fogsz dolgozni, akkor a másik 14 évben miből fogsz fizetni?
Vagy lesz egy határozatlan idejű vagy hosszabb időre szóló határozott munkaszerződése vagy nem lesz esélyetek.
A határozott idejű munkaszerződéseket akkor szokták elfogadni, ha már legalább 3 hónapos a munkaviszony és már egyszer meghosszabbították a munkaszerződést.
Külföldi Munkáltató esetén lehet, ennél szigorúbb a bank (nem volt még ilyen ügyem)
Javaslom, hogy egyezzen meg a férjed a munkáltatóval, hogy határozatlan munkaszerződést kössön a férjeddel addig, amíg a hitelt intézitek, mert így nagyon sanszos, hogy nem fog sikerülni a hitel.
2.
Rendben, így lesz. Vasárnap kiderül, mi lesz a szerződéssel, akkor írják alá.
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!