Tényleg nincs egyetlen bank se, aki adna nekünk hitelt
így?
Figyelt kérdés
Én jelenleg itthon vagyok két gyerekkel, kint dolgoztam egy szezont, most nem kapok mást, mint a családi pótlékot, de úton a 3. baba. Férjem is szezonmunkában dolgozott, májusban megy vissza egy másik helyre.
Kértünk hitelajánlatokat, de azt mondták, hogy egy bank sem fog adni hitelt, mert a férjemnek nincs folyamatos munkaviszonya. :(
Lakástakarékotok nincs? Azzal kellene kezdeni, hogy legyen önerő. Ha találtok is bankot amelyik ad hitelt, az számotokra nagyon kedvezőtlen lesz. Önerő és folyamatos munkaviszony bizony szükséges.
Van már egy hitelünk, az lakástakarékos, még 2015-ig tart a "türelmi idő", akkor vehető ki. Egyébként lenne önerő, össze tudnánk szedni a 25%-ot, de folyamatos munkaviszony nem lesz sose. :( Jaj de nagyon elkeseredtem!
2013. ápr. 22. 09:12
4/24 anonim válasza:
Szezonális munkára hogy adnának hitelt? Mi van, amikor nincs munka, miből fizetnétek?
2013. ápr. 22. 09:16
5/24 anonim válasza:
Valóban nem fogtok sehol hitelt kapni úgy, hogy egyikőtök sem tud folyamatos munkaviszonyt igazolni. A bank bekéri a Munkáltatói igazolást és az utolsó 2-3 havi folyószámla kivonatot, vagy NAV jövedelem igazolást kér a Munkáltatói igazolás mellé, ha nem folyószámlára érkezik a bér, de a férjed ezek szerint nem tudja ezeket a feltételeket teljesíteni és Te sem.
2013. ápr. 22. 09:20
6/24 anonim válasza:
Már ne haragudj, de ha lenne 5 millió forintod, amit odaadnál valakinek, akiről tudod, hogy nincs stabil, állandó munkája és lehet hogy pár hónapig tudna fizetni, de aztán nem. Viszont a pénzedre meg szükséged lenne. Te adnál kölcsön? Biztos hogy nem.
A banknak kell garancia, hogy amit neked adott, azt te vissza is tudod adni. Jelen pillanatban ti meg ezt a garanciát nem tudjátok biztosítani.
Szóval más bank vagy hitelintézet sem fog adni.
2013. ápr. 22. 09:22
7/24 A kérdező kommentje:
Szezonmunka, de egész évben dolgozik a két szezon közti szünettel. Persze ez nem oszt, nem szoroz, csak mondom, hogy nincs olyan, hogy nem dolgozik. Éves állást találni sajnos nagyon nehéz. :(
2013. ápr. 22. 09:26
8/24 anonim válasza:
De ott van a két szezon közti szünet, amikor is nincs munka, vagyis nincs jövedelem. És a bank nem fogja azt mondani, hogy ja, most 2-3 hónapot nem dolgozol, akkor majd ráérsz akkor rendezni a havi törlesztőt, ha újra elkezdődik a szezon.:)
2013. ápr. 22. 09:28
9/24 anonim válasza:
"egész évben dolgozik a két szezon közti szünettel" Ez mit jelent? Ha van közte szünet, akkor csak nem dolgozik. Milyen munka különben?
2013. ápr. 22. 09:28
10/24 A kérdező kommentje:
Egy hotel és egy étterem, ez váltja egymást télen és nyáron.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!