Milyen jövedelemmel adnak lakáshitelt a Bankok, és milyen önerőt várnak el?
Mai ingatlanpiacon 99,9%, hogy még olcsóbban is. 10% alku amúgy is mindig mindenben benne van.
Bár azért akad még a vételáron felül ez-az, amit ki kell fizetni (ügyvéd, hitel költsége, földhivatal, stb...)
Egyetlen bank sem tud csak úgy "elmenekülni" az országból, ha mehetnéke támad valamelyiknek, először vevőt kell találnia. Pl a Posta bankot anno megvette az ERSTE, a Volksbankot megvásárolták az oroszok, a Banco Popolare-t megveszi a Magnet bank, de ettől még sem a betétesek, sem a hitelesek szerződései nem változnak, nem érinti őket negatívan a tulajdonos váltás.
Engem jobban aggasztana, hogy az OTP-nél egy budapesti panellakás esetén több önerőt várnak el, mint 25%. (Hitelbiztosítéki érték max 80%-át lehet hitelbe megkapni, a Hb érték pedig a forgalmi érték kb 80%-a).
Kamatban is találhatsz jobbat, mert magas a béretek. OTP-nél a Bizalom Otthonteremtési hitelt 7,2%-on kapnátok, de van bank, ahol nektek 6% lenne a kamat és az összes induló költséget szintén elengedik, mint jelenleg az OTP-nél. (OTP-nél az akció április végéig tart, utána nem tudni...)
A döntés a Te kezedben van, de én a helyedben nem kockáztatnám meg, hogy kevés legyen az önerőm.
Gyakorlatilag 2 banknál is van tuti esélyed a hitelre, mert mindkettőnél működik a magas finanszírozás.
Az Unicreditnél nézelődtem, ott van olyan hogy kalkulálja ki hogy megkapja-e a hitelt c. rész:D
Beírtam mindent, 6,5M-ra írtam az ingatlant, 4,85M hitelt adna rá azt írja... akkor 1,65M önerő kéne ezek szerint, magyarán kb. 25-26% önerő kéne oda is.
Hogy lehet ezt lakás vásárlásnál lepapírozni? Foglaló gondolom kellene, de ha csak 2-300e ft-ot tennék az LTP mellé elég lesz? Ha nem kapom meg a lakáshitelt mégsem, akkor buktam a foglalót?:(
Lejáró LTP-d van? Mennyi benne a saját megtakarítás?
Igen, az Unicredit az egyik bank, ahol működik a magas finanszírozás, ott is 7,2% lesz a kamat, ha az 5 éves kamatperiódust választod, de én tudok neked jobbat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!