Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Devizahitel törlessztő emelése...

Devizahitel törlessztő emelése infláció miatt?

Figyelt kérdés
Emelik a svájci alapkamat miatt. Emelik forintgyengülés miatt. Emelik a rossz idő és a gyenge termés miatt (na jó, ez már gúny).Na de infláció miatt?????Amit a KSH állapít meg, számol ki a magyar gazdaság-akármi adatai alapján? Mi köze ennek a CHF hitelhez????
2013. ápr. 18. 22:40
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
"törlesztő".
2013. ápr. 18. 22:41
 2/15 anonim ***** válasza:
Az infláció és a Ft gyengülés majdnem ugyanaz, ami többé kevésbé egyet jelent a CHF (Ft-ban kifejezett) felértékelődésével.
2013. ápr. 18. 23:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Mi a köze? Sztem semmi. Pont annyira semmi, mint ahogy a devizához sincs semmi köze. Nem mellesleg, van már bírósági jogerős határozat is, hogy az összes devizás jelzáloghitel, amit 2012 előtt kötöttek, jogellenes. Remélem, kisül belőle valami jó is, bár erősen kétlem...
2013. ápr. 18. 23:19
 4/15 anonim válasza:
A kölcsön visszafizetése már eleve gerjeszti az inflációt.
2013. ápr. 21. 12:15
 5/15 anonim ***** válasza:
Utolso, meg egy par ilyen csusztatas, es mindjart hazafinak minosul az, aki nem fizeti vissza a kolcsont! :D
2013. ápr. 21. 18:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Nyissuk meg Táncsics börtönét!
2013. máj. 9. 08:35
 7/15 anonim ***** válasza:

Születtek már ítéletek pont az említett kamatemelések tisztességtelenségére alapítva.

Születtek már ítéletek, pont azért mert a kölcsönszerződés csak hányaveti módon tartalmazta a kamat változás összetevőit. Ez utóbbi pereket kedvelik leginkább a bírák, az ügyvédek és az adósok egyaránt. Egyszerű a bizonyítási eljárás, megsemmisítő az ítélet.

lásd: Hpt. 213. § (1)bek. c)

Persze, azok akik a perlési időt szeretnék sok évig húzni, azok választhatnak más jogalapot is.

Egyet mindenképp szem előtt kell tartani. Ha a bíróság kimondja a kölcsönszerződés semmisségét, akkor is el kell számolni az adóssággal. Viszont az egy sokkal kedvezőbb tárgyalási pozíció.

2013. máj. 19. 23:39
 8/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, neked is köszönöm a választ. Épp most kérdeztem a banktól, hogy mi is ez tul.képp, várom a választ. Igazából már nincs is mivel elszámolni (legalábbis részemről), mert már réges rég visszafizettem, legalábbis matematikailag, reális kamatokkal együtt.
2013. máj. 20. 19:47
 9/15 anonim ***** válasza:

Nézd meg a szerződésed, van-e benne olyan rész, hogy a szerződés elválaszthatatlan része valami egyéb ÁSZF, vagy a bank hirdetményben közzétett doksi.

Ez az amit ismeretségi körömben még soha senki sem látott, nem kapott kézhez, és a bank előszeretettel hivatkozik rá a bíróságon. Ez a jolly-joker a bank kezében, amit tetszése szerint tud módosítgatni. Mielőbb be kell szerezni.

2013. máj. 20. 23:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Ááááá....ma kaptam tőlük újabb "magyarázatot": az autókereskedés az ő szerződött ügynökük, azért van csak egy aláírás pl. A részletem az utolsó egy évben olyan szinten fog emelkedni, hogy az utolsó havi már a 10-szerese lesz az eredetinek. Persze, minden levelet azzal kezdenek, hogy én megismertem és ELFOGADTAM az üzletszabályzatot anno.
2013. máj. 21. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!