Lakáshitel kiváltására lehet felvenni hitelkiváltás és/vagy adósságrendező hitelt?
Ha az alábbi feltételeknek megfelelsz, akkor tudok sokkal jobb hitelt ajánlani:
- Több, mint egy éves a hitelszerződésed és az elmúlt egy évben nem volt hosszabb csúszásod, mint 30 nap.
- Az ingatlanod értéke több, mint 6 millió Ft
- A jövedelmed több, mint 90.000Ft/hó
- 47 évesnél fiatalabb vagy
- nem vagy BÁR listás
Lakáscélú a hiteled, vagy szabad felhasználású jelzálog hitel?
Nálunk az úgy van, hogy a feleségem nevén van a hitel.
-2008ban lett felvéve. Soha nem volt csúszásunk!
-Bp-en lakunk tehát több mint 6millió az értéke! Több mint -90ezer a jövedelmem. Feleségemé változó.
-47évesnél fiatalabbak vagyunk!
-nem vagyunk BÁR listások!
Jelenleg a legjobb kamatú ajánlat lakáscélú hitel kiváltására 8.14%-os.
17 évvel számoltam a futamidőt, hogy össze tudd hasonlítani a jelenlegi részlettel.: 27.260Ft lenne. Ha továbbra is vállalod a mostani részletet, akkor 13 éves futamidővel 31.341Ft/hó.
Elsődleges kérdés persze az, hogy mi a célotok?
Pl ha az, hogy akár magasabb részleteket is tudnátok vállalni, csak mihamarabb megszabadulhassatok a hiteltől, akkor a kiváltás helyett jobb módszer, ha bevállaltok a hitel mellé egy 4 éves lakástakarékpénztári megtakarítást, vagy Fundamentát, mert akkor 4 év múlva át lehet térni egy alacsony kamatú (4,9-5,5%) fix hitelre. Ezzel a stratégiválal gyakorlatilag 10 éven belül ki lehetne fizetve a teljes tartozást.
OTP-s verzió:
19.000Ft/hó a meglévő hitel mellé 45 hónapig, majd a banki hitel lezárása után áttérés egy 68 hónapos, 26.700Ft-os havi részletű hitelre.
Fundamentás verzió:
17.000Ft/hó a meglévő hitel mellé 49 hónapig, majd a banki hitel lezárása után áttérés egy 57 hónapos, 32.770Ft-os hitelre.
Sok féle variáció lehet, de amíg nem tudom, mi a pontos cél, csak találgatni tudok.
3 Milliós hiteltartozásra, 2030.ig 35.000Ft/hó???
Melyik banknál van ez a jó kis hitel?:)
Közben kutakodtam kicsit és találtam még egy jó megoldást a problémádra.:
Lakáscélú hitel kiváltása alacsonyabb kamatú hitelre, mellé pedig 30%-os állami támogatású lakáskassza program, amivel még intenzívebben tudod visszafizetni a hiteledet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!