Hogyan fogalmazzam meg a banknak azt a kérésemet, hogy a fennálló lakáshitel tartozásomból engedjenek el bizonyos összeget, mert nincs több, viszont jóval több ez a pénz, amit anno felvettem?
Be kell menni, egyezkedj velük, de eszesen.
Ha nem akkor perelni kell. Most úgy is a devizahitelesek el kezdtek perelni.
Ha ekkora összeget be tudsz fizetni, akkor van.
Mivel az az összeg amit felvettél így már bőven törlesztve lesz, sőt az évek alatt is törlesztettél gondolom.
Ha 17,5 m-t felajánlasz, jó esélyed van, hogy meg tudsz egyezni.
De legyél nagyon körültekintő. Nem ártana esetleg egy ügyvédet magaddal vinned.
Bár ha értesz a témához vagy van rokon, barát aki ért úgy is jó.
Előfordult már, hogy más került a papírra mint amiben megegyeztek és csak véletlen szúrt szemet, hogy nem erről volt szó. A bank meg pofátlanul aláíratta volna.
A kérdező nem erről beszélt.
Miért ne fogadná el a pénzt? Még te hiszed azt, hogy a másik ír hülyeséget, pedig te nem érted meg sem a kérdést, sem amit én írtam.
Egyéni elbírálás szerinti hitel újratárgyalás amit szeretne a kérdező.
Van rá esély. Nem gyakori, de van és meg kell próbálni.
Nem bűn ha nem értesz hozzá, de nem a másik a hülye.
Komolyan gondoltad, hogy besétál a 17 milliójával, és lezárja a 21 milliós hitelt? (árfolyam függően több és kevesebb is lehet, ez igaz)
Előtörleszthet, erre lehetősége van a szerződés szerint, tehát a bank elfogadja a pénzt, majd megnézi mennyi van hátra. A tartozásból nem fognak elengedni semmit, mert egy rakás pénzzel sétál be a bankba. Még azoknak sem engednek el semmit, akik hónapokat csúsznak a törlesztővel.
Látod, pont erről beszéltem.
Még te csinálsz úgy mintha a másik totál hülyeséget írna és te oktatod ki, közben fordítva lehetne.
Úgy látszik hiába írtam már korábban is.
Igen, nem egy példa volt már a hitel újratárgyalására, részleges elengedésére.
Nincs elterjedve általánosan, de van amikor sikerül új szerződést kötni bankkal.
Sok embernek fogalma sincsen arról hogy egy bankban is lehet alkudozni!
Persze időpontot kell kérni egy magasabb beosztásúhoz,
és nem a pultos rabszolgákkal kell egyezkedni.
A helyedben csak 15-öt mondanék indulásként, azután hozzá állás kérdése csak, hogy mekkora összegnél állapodtok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!