Jelzálog hitel?
Épp ma gondolkodtam el azon, hogy mi 13 éve vettünk fel 4 millió Ft hitelt (szerencsére forint alapon) építkezés befejezéséhez. Még 2 évünk van belőle hátra, de nagyon nehéz már fizetni a részleteket. Pedig csak havi 30 ezer fixen. Amig nincs baj, dolgozunk addig ok is... de volt pár gikszer, betegség, munkanélküliség, stb... és alig várom hogy leteljen a 2 év, soha többé semmilyen hitelt nem veszünk fel.
Ezt csak azért írom hogy próbálj meg minél kevesebbet felvenni,mert sok az a 15-20 év, amig "nyögni" kell a részleit.
Belegondoltam, h azokat amiket vettünk a hitelből, már lassan cserélni kéne... de a hitel még tart!
Csak egy kis segítség:
Saját -egyetem alatt gyűjtött- megtakarításból mentem ki külföldre. Két hónapot éltem csak saját pénzből egy drága európai fővárosban, mire lett munkám. Ennek a költsége átszámítva 750 ezer forint volt, gyenge forint árfolyam mellett, szóval drágán váltottam át a pénzem helyi valutára.
Csak azt mondom, hogyha már nem saját pénzből fedezed a külföldre menetelt, legalább mérlegeld, hogy mennyi pénz kell hozzá. Minek tartoznál 5 millióval, ha maximum 1 millióból is kimehetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!