Jelzálog hitel?

Figyelt kérdés
18 évesen. állandó munkaviszonnyal vehetek fel jelzálog hitelt nagymamám házára? (ott a bejelentett állandó lakcímem) 5 milliót akarok felvenni mert külföldre megyek! Ha megszűnik a munkaviszonyom attól még tudom majd fizetni a hitelt, de nem lesz bajom belőle, ha időközben megszűnik?
2013. jan. 23. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha elég magas a jövedelmed, van legalább fél-egyéves munkaviszonyod, és lesz egy hitelképes adós társad, akkor lehet esélyed hitelt felvenni. Kell egy bankszámla is, ahová a béred érkezik rendszeresen.
2013. jan. 23. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Épp ma gondolkodtam el azon, hogy mi 13 éve vettünk fel 4 millió Ft hitelt (szerencsére forint alapon) építkezés befejezéséhez. Még 2 évünk van belőle hátra, de nagyon nehéz már fizetni a részleteket. Pedig csak havi 30 ezer fixen. Amig nincs baj, dolgozunk addig ok is... de volt pár gikszer, betegség, munkanélküliség, stb... és alig várom hogy leteljen a 2 év, soha többé semmilyen hitelt nem veszünk fel.

Ezt csak azért írom hogy próbálj meg minél kevesebbet felvenni,mert sok az a 15-20 év, amig "nyögni" kell a részleit.

Belegondoltam, h azokat amiket vettünk a hitelből, már lassan cserélni kéne... de a hitel még tart!

2013. jan. 23. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és attól nem lesz bajod, ha megszünik a m.viszony, viszont a bankot értesíteni kell minden változásról (külföldre költözésről is!)
2013. jan. 23. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Jelzálogot ne!
2013. jan. 23. 23:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak egy kis segítség:

Saját -egyetem alatt gyűjtött- megtakarításból mentem ki külföldre. Két hónapot éltem csak saját pénzből egy drága európai fővárosban, mire lett munkám. Ennek a költsége átszámítva 750 ezer forint volt, gyenge forint árfolyam mellett, szóval drágán váltottam át a pénzem helyi valutára.

Csak azt mondom, hogyha már nem saját pénzből fedezed a külföldre menetelt, legalább mérlegeld, hogy mennyi pénz kell hozzá. Minek tartoznál 5 millióval, ha maximum 1 millióból is kimehetsz?

2013. jan. 23. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!