2007-ben jelzálog hitel vettünk fel. A magas törlesztő részletek miatt már egy éve nem tudjuk fizetni. Olvastam arról hogy a bankok nem jártak el helyesen. Hallottam arról hogy van egy ügyvéd aki ingyen elvállalja az ügyet. Van ilyen?
A bankok nem jártak el helyesen, mert boldog-boldogtalannak osztogatták a hiteleket, olyanoknak is, akiknek még 1 millió forint megtakarításuk, vagy 10% önerejük sem volt.
A bajba került emberek hibásak, mert erőn felül vettek fel hiteleket, anélkül hogy komolyabban átgondolták volna a jövőjüket.
Az állam hibás, mert ész nélkül osztogatta az ingatlancélú támogatásokat és elérte, hogy olyan is vehessen lakást, aki 0 forint önerővel bír.
Nem mindegy, hogy miért hibáztatnád, miért perelnéd a bankot. Ha például önkényesen módosította a havi törlesztőrészletet, amit nem indokolt volna a (ha deviza alapon vettétek fel) a forintgyengülés, akkor már született olyan ítélet, ami emiatt semlegesnek ítél meg egy szerződést. DE, ez is csak azt jelenti, hogy vissza kell fizetni kamatok nélkül minden forintot a banknak, amit eredetileg kaptatok.
Ha részletesebben írnál a történetedről, biztos mi is okosabbak lennénk és könnyebben tudnánk válaszolni.
Osztom első véleményét.
Még egy "hiteles", aki nem hibás semmiben, hanem a gonosz genyó bank ráerőltetett egy olyan hitelt amit szegény nem tud fizetni...
Nem tudom milyen részletes lehet az írásom.2006-ban az OTP banknál vettünk fel hatmillió forintot/frank/ de forintban kaptuk.Tartozásaink kifizetése üzletünk és lakásunk rendbe tétele végett.Majd 2007-ben a kereskedelmi és hitelbanktól tízmilliót vettünk fel..Kifizettük az OTP kölcsönt ebből.2011 behívtak /kereskedelmi és hitelbank/
szerződés módosításra.Ekkor már egy évig kevesebbet fizettünk a bank engedélyével.Aláírtuk a szerződés módosítást.Aztán már olyan magas volt a részlet hogy nem bírtunk vele.kb 2 hónapja a bank lefényképeztette a házunkat a külön álló üzletünkkel/egy telken van/ együtt
Most meg már felmondták a szerződést.
Mit tehetünk?
Köszönöm a választ amit írt . Én még fogok írni a Kásler Árpád előre haladása ügyében lesz kérdésem.
.
Na látom (1.-2.) nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik... Ugye.
Hát én hitelközvetítő voltam egy olyan időszakban, amikor stabil volt a magyar viszony, simán hihető volt, hogy a helyzet olyan is marad, hogy bevállalható marad akár 20 évig is. Ráadásul a belső tanfolyamokon is úgy oktatták, hogy a fran(k) árfolyama ignadozhat, de olya kis mértékben, hoyg az smafu, bagatell.
Tehát én hiszem és vallom, hogy nem kizárólag a hitelfelvevők a ludasak. Sőt! Akkori jövedelemmel, akkori törlesztőrészletet ma is vígan tudnának fizetni.
Ennyi.
Én is bankban dolgoztam (az első vagyok).
Belső tanfolyamokon én is csak olyanokkal találkoztam, hogy örökre kánaán marad minden, de ezt a gondolatot nem vettem át.
Állandóan azt szajkóztam a hitelt felvenni készülőknek, hogy Magyarországon az előző században is 3 pénzt használtunk és ugyanennyi rendszerváltás is volt, szóval mielőtt 15-20 évekre eladósítják magukat gondolkodjanak el egy kicsit. Főleg aki már a felvételkor is 40 év felett volt, az már megélt 1-2 dolgot.
Senki nem fogadta meg a tanácsom.
És le is írtam az előző válaszomban, hogy szerintem a bankok, az állam és az emberek ugyanolyan mértékben hibásak az adósságokért. Az emberek akik ebbe a helyzetbe kerültek az előre nem gondolkodás miatt hibáztathatóak. Mondom, alapvetően olyanok vették igénybe a hiteleket évekig, akiknek nem volt fél-1 éves megélhetésre való megtakarításuk (ha elvesztik a munkát, akkor a korábbi színvonalon tudnak élni még addig abból), vagy soha nem volt 1 milliójuk sem az életben, vagy még az önerejüket is az állam fizette.
Semmi nem tántorította el őket a hiteltől. Aki nem gondolkozott racionálisan, csak a jelent nézte azzal mit lehessen kezdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!