Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Otp faktoring tapasztalatok?

Kis liza33 kérdése:

Otp faktoring tapasztalatok?

Figyelt kérdés
az otp faktoringtól senki se számítson segítségre!sajnos mi is bele kerültünk a deviza hitel csapdájába.2007-ben felvettünk 9.5millió forint hitelt,az öreg rossz állapotú családi házunk felújításásra,amire amúgy 14milliót költöttünk.50.000ft volt a törlesztés 25évre,ezt vállaltuk.a párom munkahelye,és az enyém is ,gyakorlatilag majdnem egy időben megszünt.ez idő alatt,a hiteltörlesztés szépen felment 85-90000ft-ra+LTP-azaz lakástakarékpénztár,13.500ft.több mint 3milliót visszafizettünk,és két éve kértünk áthidaló kölcsönt 2-évre,hogy hátha az idő alatt sikerül eladni az ingatlant,és kiszállhatunk belőle.sajnos nem kell senkinek.aztán tavaly,kijött a banktól az értesítő számla,hogy jelenleg 16.900.000ft-tal tartozunk+2.500.000-ft az áthidaló kölcsön 2-éves időszakra.tehát a felvett 9.5millióból,úgy hogy visszafizettem több mint 3milliót,most több mint 19millióval tartozom.és ez csak nőőő!ja,a 90.000törlesztőt nem tudjuk már fizetni ugye,ezért a faktoringhoz került a hitelünk,ahol is 190.000ft-ot kalkuláltak ki 20-évre:DDD!HOL TART EZ AZ ORSZÁG,MI LESZ ITT?mindenki tudja,hogy tartozik,de amikor felvettük a svájci frankos hitelt,az otp-s ügyintézők,esküdtek az alpesi deviza stabilitására,különböző éves kimutatásokkal igazolva.BEHÚZTÁK A NÉPET A CSŐBE!uzsorások lettek a bankok,csak legálisan,úgy hogy még a kormány támogatja is őket.ezek után kinek kell a háza?már az ott lakástól is elmegy az emberek kedve.mi is az albérletet választjuk,és a gyermekünknek adjuk amink még van.mi szerettük volna törleszteni a hitelünket,belátható végletekkel,de ennek már nem volt vége,és mi ez lesz ha a svájci frank mondjuk 300ft lesz?meddig tűrjék az emberek?egyszerűen egy feneketlen kútba dobáljuk a pénzt!nem lesz ennek vége valahogy?amíg a magyar vissza nem tér a honfoglalás idejében volt élethez......
2013. jan. 16. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd el, még mindig te jártál jobban, mint a forinthitelesek.

2013. jan. 16. 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha vagy a facebookon, itt van sok sorsotárs, és egyfolytában keresik a megoldást!!!

[link]

2013. jan. 16. 19:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Forint hiteles vagyok. A törlesztőrészletem nem emelkedett,sőt pár ezer forinttal csökkent is. 6éve van meg a hitelünk és tudjuk fizetni,mivel nem emelkedett duplájára,mint a devizahiteleké. Akkor ki is járt jobban??? Én tudom fizetni a hitelt,amit vállaltam. Sajnos szegény devizahitelesek nem. A gyakorlat ez,amit első linkelt az csak az elmélet. Melyik is a fontosabb?? Az amit okosok "elmagyaráznak", ugyanugy, mint hitelfelvételnél,hogy nem fog gond lenni a devizahitelnél. Becsaptak mindenkit. Minket is ráakartak beszélni a devizára. Kevesebb is lett volna akkor a törlesztőnk, de érdeklődtem sok pénzügyi embernél és azt ajánlották,hogy forintot vegyek fel. Most örülök,hogy igy döntöttem. Sajnos a környezetemben is egyre több devizahiteles nem tudja fizetni a hitelét,sőt szerintem 10-ből 8 nem tudja :(
2013. jan. 17. 09:01
 4/5 anonim válasza:

"esküdtek az alpesi deviza stabilitására"

És nem is hazudtak, mivel a frank erős maradt, míg a forint minden fizetőeszközhöz képest a béke segge alá gyengült.

Aki arra spekulált, hogy 20 éven át a svájci meg a magyar gazdaság egyenlő mértékben fejlődik, vagy esik vissza, az elég rosszul járt. köztük mi is, fél millás személyi hitelből duplája lett.

2013. jan. 24. 21:52
 5/5 anonim ***** válasza:

"Folytatva a múltkori írást a hitelekről, most néhány, a devizahitelekkel kapcsolatos téveszmét szeretnék eloszlatni.

“Amikor felvettem a hitelt, még csak havi 40 ezer volt a törlesztőm, most pedig már 138 ezer forint”

Ez az egyik leggyakrabban hallható panasz a devizahitelesektől, csak éppen van benne egy hatalmas csúsztatás.

A svájci frank áremelkedése sajnálatosan megdrágította a havi törlesztőrészlet nagyságát, ahogy a bankok által bevezetett kamatemelés is. Azonban messze nem ilyen mértékben.

Az átlagos adós 155 forintos svájci frank árfolyamon vette fel a hitelét, ebből a szempontból legrosszabb időpontban, 2008. júliusában 142 forint volt egy frank. A jelenlegi ára 237 forint a svájci franknak, ez átlagosan 53%-os emelkedés.

A bankok által elkövetett mintegy 2%-os kamatemelés szintén megdobta a havi fizetnivalót, méghozzá mintegy 16,7%-kal.

Azonban ezzel a kettő értékkel megszorozva a kezdeti 40 ezer forintot, még mindig csak 71.451 Ft-nál járnánk.

Mi akkor az a 138 ezer forint?

A megoldás egyszerű: a hitelfeltételek tökéletes meg nem értéséből eredő változás.

A válság előtt és kezdetekor lakáshitelekkel foglalkoztam. Akkoriban boldog-boldogtalan hitelt akart felvenni, olyanok is, akiknek erre semmi kerete nem volt.

Ezek az emberek a legalacsonyabb havi törlesztőt keresték. Ezért olyan bankokhoz mentek, ahol az induló(!!!!) részlet meghökkentően alacsony volt. Nem értették és nem is érdekelte őket, hogyan lehet az, hogy ugyanaz a hitel az egyik bankban havi 40 ezer, a másikban havi 82 ezer forint. Ők egyszerűen azt kérték, ahol az induló részlet a legalacsonyabb.

Pedig a magyarázat egyszerű. Sok bank kínált az első fél évben nagyon kedvezményes, akciós kamatot és a tőketörlesztéstől is esetleg eltekintett. Ezen túl kombinálták a hitelt egy lakástakarékkal, ahová még az elmaradt tőketartozás összegét sem kellett megfizetni, így négy éven át nem hogy csökkent volna a tőketartozás, hanem egyenesen nőtt évről-évre.

Az első félév akciós időszakában a kedvezményes kamat és a tőketörlesztés halasztása miatt lett 40 ezer a havi törlesztő. Aztán bejött a valódi kamat, így már lett 70 ezer a havi törlesztő fél év múlva, végül lejárt a lakástakarék és az elmaradt tőketartozás miatt újra nagyot ugrott a havi kötelezettség.

Mindennek semmi köze nem volt a svájci frank árfolyamához, az csak felerősítette ezt a folyamatot.

A változás így is tetemes, ami a svájci frank árfolyama és a kamatemelés miatt érte az embereket, de a rossz termékválasztást, vagy az akciós kamat meg nem értését már nem kell az árfolyam-változásra fogni. A hitelszerződés aláírása előtt a közjegyzők pontról-pontra felolvasták a szerződést, így mindenkinek tudnia kellett mit is ír alá. Más kérdés, hogy nem mindenkit érdekelt."

Forrás: [link]

2013. jan. 31. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!