Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Rendkívüli felmondás oka...

Rendkívüli felmondás oka lehet az, hogy nem bírtam elvégezni minden munkát?

Figyelt kérdés

Ilyen indokkal megszűntethető a munkaviszonya valakinek rendkívüli felmondással?

Szerencsére ez nem történt meg velem,csupán az eshetősége érdekelne,hogy megtörténhet-e?

2013. jan. 15. 07:35
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ...

Ha ennek egészségügyi okai vannak, akkor az üzemorvos állapítja meg, hoyg alkalmas vagy-e erre a munkára. Ha nem, akkor nem végezheted, viszont nem is kérhetnek miatta számon.

Ha azért, mert egyszerűen nem fér bele az idődbe, akkor két lehetőség van:

1. lusta disznó vagy, mert ennyinek bele kellene férnie

2. tényleg nem fér bele, ez esetben a túlóraszabályok lépnek érvénybe, és valakivel normáztatni kellene a munkát.

A rendkívüli felmondást rendszerint fokozatoknak kell megelőzniük: szóbeli, majd írásbeli figyelmeztetés, elsőre rendkívülivel csak nagyon súlyos "kihágás" miatt szokás elküldeni valakit.

2013. jan. 15. 08:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Most jár le a próbaidőm,és határozott időre ,először 3 hónapra,majd fél évente hosszabbítják azt meg.

Idekenkedem egy picit ettől,valamint szerintem ez hitelkérelem esetén is hátrányt fog jelenteni,ha jól sejtem.:(

2013. jan. 15. 08:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lusta disznó.Fél 10-től dolgozom(10kor kezdődik a munkaidő) 6.20ig(6ig tart),se kávézni,se enni,se WC-re nem járok ki,pedig néha egy kis ennivaló jól esne a fizikai munka során.Csak félek,hogy ha meg akarnak tőlem szabadulni,direkt a nyakamba zúdítanak több munkát,és ez lesz nekik indok.(sajnos a főnököm helyettese nem szimpatizál velem)
2013. jan. 15. 08:07
 4/5 anonim ***** válasza:
20%

Sajnos ez fenn áll. De a mai világban felmondanak így is úgy is, ha nem akarnak ott. Ha rendesen melózól, akkor nem hiszem, hogy kiraknának.

Persze jó egy kis félsz, de ne kattogj ezen.

2013. jan. 15. 08:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Persze,értem én,csak ha nem rendkívülivel rak ki,akkor még legalább van esélyem a maradék időszak fizetését kikövetelni.

Mellesleg sajnos ez a munka is kell nekem,csak pénz lenne ,sajnos ebből élek.:(

2013. jan. 15. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!