Devizahitel tartozásom van 5 éve. A havi elszámolásokkal kapcsolatban panasszal élnék a Bank felé. Tanácsot kérnék, hogy hogyan tudom konkrét számokkal alátámasztani a kifogásolt havi összeget?
Mivel sem az aznapi árfolyamot nem közli a bank, sem azt a CHF összeget,amivel a számomra kiküldött értesítő alapján számolnia kellene, nekem sehogy nem jön ki az általa levont összeg! Próbáltam más bank középárfolyamával is számolni, de úgy sem kaptam meg azt az eredményt. Nem voltam kitűnő matematikából, de azért ennyire rossz sem lehetek?!
Mikor rákérdeztem telefonon, hogy miért kell még abban a hónapban ennyi + összeget befizetnem, a válasz az volt, hogy nekik rá kell számolni! Mit, és mire? Bármilyen ötletet nagyon köszönök!
Ezzel én is sokat foglalkoztam, büfé vagyok a témában, világosan látok. Excelben is elkészítettem a törlesztések havi bontásban való levezetését, a mindenkori fennálló tartozások számítását, algoritmusokat.
A banki telefonos ügyintézők, fiók ügyintézők valóban felkészítetlenek, ami nem az ő hibájuk. Azzal a tudással, amivel ők szarért-hugyért dolgoznak ott nem is várható el több, ezek az ismeretek már meghaladják az ő értelmi képességeiket.
Az árfolyam a bankom által küldött havi számlakivonatban mindig szerepelt, legfeljebb nem volt egyértelműen jelezve, hogy az az árfolyamérték. Más bank árfolyamával ne számolj, mert ezek bankonként mindig különbözőek, középárfolyamot meg végképp ne használj, neked a "deviza eladási" árfolyamot kell figyelembe venned. ( a bank ad el neked devizát a forintszámlád megterhelésével)
Ha van konkrét kérdésed arra megpróbálok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!