Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most akkor ha készpénzt...

Most akkor ha készpénzt fizetek be a bankba sajat v. Mas szamlajara azért is kell tranzakcios adót fizetni? És ha pénzváltóban pénzt váltok?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 23:59
 1/8 okoska31 ***** válasza:

nem igazán ide illik, de a válasz:

ha pénzt fizetsz be a bankba, azért nem kell tranzakciós illetéket fizetni, amennyiben saját számládra fizetsz.

ha készpénzt más számlájára fizetsz be, azért igen. (költéshez rendelt az adó).

a pénzváltásra elsőre azt mondanám, hogy nem - mint ahogy szerintem a banki váltásnál sem - de lehet....

és ugye tranzakciónként max. 6000 Ft, 3 ezrelék a készpénzre, 2 ezrelék az utalásokra.

de alapvetően találhatsz olyan bankot, amelyik részben, vagy nem terheli át (talán..) - ugyanis ezt a bankok és nem a magánszemélyek fizetik be, rájuk van kiterhelve. (az más kérdés, hogy megfizettetik az ügyfelekkel).

a kártyás vásárlás még egy érdekes kérdés:

Ha kártyával vásárolsz, akkor 2 ezrelék

Ha kártyával ATM-ből, vagy fiókból pénzt veszel fel, akkor 3 ezrelék.

2013. jan. 5. 00:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Sajnos nem tájékozódtam időben és nem fizettem be valamit decemberben így most fizethetek... Akkor ha nem zutalom hanem a számlaszámara fizetem be sem járok jobban...240 ezer ft...

Hát akkor így jártam.

Nagy lehúzás ez az egész. Bosszantó sírni tudnék mert minden ft számít. Most ráadásul ha kiakarom venni a fizetésúnk azért is fizethetünk.

Nem beszélve arról hogy az új tórvények szerint mint eü. Dolgozó nem dolgozhatom a nyugdíj mellett január végétől. Összecsaptak a fejem felett a hullámok. Nem talaltam jobb kategóriát ahol válszolnak is elnézést.

2013. jan. 5. 00:38
 3/8 okoska31 ***** válasza:
az utalással jársz jobban, mert ott csak 2 ezrelék, míg ha befizeted kp, akkor 3. az egyik 480 forint, a másik 720 az esetedben.
2013. jan. 5. 00:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi azt hittem 2400 a 240 000 re. Mert amit ma utaltam 5900 ft 5.9 ftot vontak le. Eddig ingyen volt az utalas. És sokat szoktunk utalgatni meg kártyát használni meg pénzt kivenni. Nem csak ez hanem így az ósszes miatt én el vagyok keserdve teljesen. Hogy neveljük így a gyerekeket ha még dolgozni se engednek a ktg.ek meg nőnek.

Vajon melyik lesz most a legjobb bank érdemes e átmenni máshoz? Raiffaisennél vagyunk meg az otp.t meg nem szüntettük meg lakástakarékszámla miatt. De most már azt sem tudjuk majd fizetni olyan helyzetbe hoztak ha nem dolgozhatom.

Családi krízis jön nem tudom mi lesz így velünk. Jó nem éhezúnk, de mindent be kellett osztani eddig is, füzetbe írtam mire mi megy el stb lapotgatom és hát nem nagyon tudunk min spórolni. Annyi hogy nem fizetjük a lakáskasszat de akkor is a fiunkkal szurunk ki.

2013. jan. 5. 00:52
 5/8 anonim ***** válasza:

A Gránit Bank még mindig nem terhelte át a tranzakciós adót az ügyfelekre, tehát az éves kártyadíjon - 950 forint - nincs egyéb költsége.

[link]

Raiffeisen... Nem írtad milyen számlacsomagod van. Ott ebben a hónapban a korábbiakhoz képest, ha Direktneten utalsz csak 0,1%-ot számolnak fel, de februártól már 0,2%-ot. Ennek az az oka, hogy 2 hónappal a hatálybalépés előtt kell meghatározni az új kondíciókat és novemberben emelték fel a tranzakciós adó mértékét. A kártyás vásárlások a Díjnullázó és az Aktivitás számlácsomagban ingyenesek maradtak, más csomagokban 0,1% lett. (Februártól 0,2%.) A kedvezményes KP felvétel e hónapban még 45 HUF, jövőhónaptól 135 HUF, minden további pedig most 325 HUF, februártól 415 HUF.

A Raiffeisen árai sajnos jelentős mértékben emelkednek.

[link]

2013. jan. 5. 10:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Díjnullázó.köszönöm szépen a válaszokat. Akkor jól értelmezem ha vásárolok raiffaisen kártyával az ingyenes marad? De az eddig ingyenes kp. Kártyás felvételért fizetni kell valamennyit?
2013. jan. 5. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:
A pénzfelvétel a Díjnullázó csomagban januárban KP felvételenként 45 forint, februártól 135 forint.
2013. jan. 5. 13:18
 8/8 okoska31 ***** válasza:

ha egy hónapban elköltötök ketten együtt 400.000 forintot, akkor ennek a tranzakciós illetéke 800-1200 forint.

ezrelék!:) nem százalék (először én is elcsesztem a nullákat...)

2013. jan. 5. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!