Miért olyan bunkók, életuntak akik pénzváltóban dolgoznak?
"Holott elnézve a forgalmat többszáz nettót kereshetnek"
Igen, de ezt nem ők keresik, hanem a pénzváltó. Aki ott ül, az legtöbb esetben csak egy alkalmazott, akinek valószínűleg igen kicsi a fizetése.
Az átlagos pénzváltókban dolgozók nettó 100-120 ezret keresnek, ezért cserébe 12 óráznak és sokszor hétvégét is be kell vállalni. Emellé jön a teljes anyagi felelősségvállalás, tehát ha benéz egy hamis bankjegyet például, azt levonják a fizetéséből.
Illetve ott vannak az ügyfelek, azért a legtöbb helyen nem csak turisták mennek, hanem sok a nem túl kulturált módorú "magyar".
Persze, ha valaki beletanul 2-3 év után leléphet banki pénztárosnak normálisabb körülmények közé, viszont ott meg elvárt, hogy értékesítsen.
Bár már elég régen volt ez vitatéma, de azért válaszolnék rá, ha nem gond. Pénzváltóban dolgozok napi 12 órát, minden második hétvégémen ott ülök, a fizetésem 120 körül van. Szóval nem egy leányálom. Ahogy már följebb is leírták, ha hiányt csinálok, az én felelősségem, ha hamis pénzt veszek, az is. De nem panaszkodok, mert a 12 órában, ha épp nem jön ügyfél, azt csinálok (a váltó keretein belül), amit akarok. Ezenkívül rengeteg szabad napom van.
Igyekszem mindenkivel kedves lenni, köszönök, mosolygok, megköszönöm a váltást. De tény, hogy én se mindenkivel... aki már eleve visszaköszönni nem képes, azzal a továbbiakban nem vagyok kedves. De bunkó se, egyszerűen csak semmilyen :) Ugyanúgy megköszönöm a váltást, elköszönök és ennyi, mehetünk tovább. De körbe nem ugrálom.
Viszont én fontosnak tartom, hogy normálisan bánjak az ügyfelekkel, mert belőlük él a cég, akitől a fizetésemet kapom. És bár nem rajongok érte, és nem ez a végcélom, igyekszem jól csinálni úgy, hogy ne lehessen rám panasza senkinek.
Én nettó 90ért dolgozom pénzváltóban, nagyon stresszes munka, mert napi 8-10 millió forint értékű pénz megy át a kezemen és rengeteg trükközni-átverni próbáló ember van és a hiányt nekem kell kifizetni. Nagyon ingerszegény környezet, de szeretem.
A kérdésre válaszolva, nem szoktam bunkó lenni senkivel, ellenben a fentiek miatt rendkívül feszülten figyelek, nehogy elszámoljam magam vagy átverjen az ügyfél. A napi 12 óra teljes embert kíván meg és nem fér bele semmilyen lazaság, ezért rendkívül fárasztó munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!