Minimálbérrel van esélyem hitelre?
Háza szeretnénk venni, aminek árához szükséges 2-3 millió forint. Ha a bejelentett jövedelmem minimálbér (érettségis, nem diplomás), a fedezet 8-9 milliós ingatlan és közalkalmazott vagyok, van esélyem a hitelre? Több a bevétel, fizetni tudnám, de igazolni csak a minimálbért lehet.
Előre is nagyon köszi a válaszokat.
Óvakodj a hitelközvetítőktől!
1. A bankok ügyfélszolgálatán érdeklődj, hogy hol adnak lakáshitelt minimálbérre. Fogsz találni ilyet.
2. Vegyél ki 1 nap szabit, slattyogj be a listádon szereplő bankokba,és beszélgess az ügyintézőkkel, kérdezz meg mindent. Jegyzetelj:a szokások kérdések mellett: Mennyi a törlesztőrészlet az akció után?
Mennyi a különbség a devizás és a forintos részlet között- megéri-e az árfolyamkockázat?
Folyósításkor milyen árfolyamon számítják át a hiteledet pl. euróra,hiszen ettől függ az, hogy mennyi euro lesz a tartozásod.
Milyen egyéb rendszeres költséged lesz (számlavezetés, biztosítás, kötelező életbiztosítás, hitelfedezeti biztosítás)?
3. Válaszd azt a bankot, ahol korrektek a költségek, és látod az ügyintézőn, hogy ért hozzá.
Spurizz onnan, ahol csak a pozitívumokat említik, a kockázatokat nem!
Egyébként jó esélyed van a hitelre, nincsenek rossz paramétereid!
Szerintem ne félj a hitelközvetítőktól, de figyelj a következőkre:
Csak olyanhoz menj, aki bankfüggetlen, nincs egyik bank felé se elkötelezve.
Nem kér tőled pénzt!
Valóban ismeri az összes bank ajánlatát és elmondja az összes költséget, a negatívumokat, pozitívumokat.
Bemehetsz egy rakás bankba, de nem biztos, hogy az ott ülő hitelreferens kedvessége, szimpátiája a döntő, hiszen egy rossz konstrukciójú hitelt is el lehet kedvesen adni. A bankban ülőnek viszont pont az az érdeke, hogy Te nála maradj és ne menj a konkurenciához, ezért csak az előnyöket fogja neked kidomborítani. Tudom, hogy működik ez, belelátok, mert sok bankba bejárok. (Csak egy példa: több bankban a hitelreferens megkérdezte tőlem, miért nem viszek mostanában hozzájuk ügyfeleket. Az válaszoltam, hogy azért, mert rosszak lettek a hiteleik. "Na jó, tudom, tudom, de mégis hozhatnál..." Hát én biza nem viszek, csak abba a bankba, ahol meggyőződöm, hogy az ügyfél érdekei szerint járnak el.
Ez blabla.
A hitelközvetítők ahhoz a bankhoz viszik a hiteledet, ahol a legmagasabb a jutalékuk. Ez a különbség akár 1-3% is lehet. Ő nem fogja azt mondani, hogy az a bank a legjobb, ahol neki csak 1%-os jutalékot fizetnek. Ahhoz visz, ahol ő a legtöbbet kapja, hiszen esze ágában sincs a különbözetet feláldozni azért, hogy neked jó legyen. Számold csak ki, hogy az általad igényelt hitel esetében mennyi is ez a különbség! És mivel te tájékozatlan vagy, még el is hiszed, hogy tényleg az a bank a legjobb!
Sajnos ezen az oldalakon sok a hitelközvetítő,ők nem azért vannak itt, hogy tanácsaikkal segítsék a többi embert, hanem azért, hogy ügyfeleket szerezzenek! Nagyon szomorú!
Természetesen, ahogy van jó és rossz ember, becsületes és becstelen is, van gátlástalan, pénzéhes hitelközvetítő és tisztességes is. (Ne tévedjünk, a bankok nem azért alakultak, mert jót akartak tenni az embereknek, egész egyszerűen jó üzletet láttak benne páran, hát megalakították őket.) A kölcsön legtöbbször egy szükséges rossz az ember életében, épp ezért szerintem nem árt körülnézni és többféle véleményt, ajánlatot meghallgatni. Vesztenivalója senkinek sincs, akár több bankot, akár több hitelközvetítőt hallgat meg.
Ebben szabadon dönthetsz, a józan eszedre van bízva, (meg pár keresztkérdés után a válaszokból is rájöhetsz, kitől kapsz valós információkat) hogy a végén kinek fogadod el a tanácsát, kinek nem.
A hitelközvetítés valóban üzlet, megélhetést biztosít nekem, de ha rosszul csinálnám, becsapnám az embereket, nem lenne egy idő után ügyfelem, az meg rossz üzlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!