Hitelügyintézőn keresztül nagyobb esélyem van arra, hogy hitelt kapjak? Házvásárlásról lenne szó.
Az OTP (vagy bármely más bank) pontosan ugyanolyan eséllyel, és ugyanazokkal a feltételekkel ad neked hitelt ha ügyintézőn keresztül intézed, mintha direkt kéred. Az ügyintéző neked abban segít, hogy megtalálja a számodra leginkább megfelelő bankot és konstrukciót, és leveszi a válladról az utánajárás terhének a nagy részét. Mindez persze függ attól is, hogy milyen az ügyintéző.
Az, hogy ez mennyi pluszköltséget jelent számodra, az is az ügyintézőtől függ. Az esetek jelentős részében semmivel sem drágább, mintha közvetlenül a bankba mennél.
Egy hitel ügyintéző valószínüleg jobban "képben" van hitelkérelmezés ,mint egy szakács.
Van olyan aki nem kér pénzt az ügyféltől,és persze ennek az ellenkezője is igaz.
Saját magadnak is elintézheted persze,de én nagyobb esélyét látom a sikeres kimenetelnek ha "szakemberhez" fordulsz.Itt is, mint minden szakmának megvan a buktatója.Ha nem értesz hozzá,lehet hogy nem jön össze.
Hiteltanácsadóként gyűjtöm az ügyfélvéleményeket a munkámról. Utólag egy dolog van, amiben egyeznek a vélemények. Mindenki úgy gondolja,hogy szerencsés volt, hogy én intéztem a hitelét, mert egyedül nehezebb lett volna.
Vannak tanácsadók, akik díjmentesen dolgoznak. Több bankra kapsz ajánlatot tőlük, így nem Neked kell végig járni a bankokat, hanem a segítségükkel átláthatod a piac kínálatát pillanatok alatt.
A tanácsadód mindent megcsinál helyetted. Elmondja milyen papírok kellenek az ügyintézéshez, majd kitölti a kölcsönigénylőd, beadja az igénylési dokumentációt. Tartja a bankkal a kapcsolatot, az esetleges hiánypótlásodért ő szaladgál. De mivel képben van az anyaggal, lehetőség szerint úgy szedi össze, hogy ne kelljen utólag más pótlásért szaladgálnia.
Te önállóan az életed folyamán egyszer-kétszer igényelsz majd hitelt. Ő hetente többször teszi ezt meg, így egyértelmű, hogy a bank kiemelten kezeli az anyagot, amit bead, hiszen az az érdeke, hogy az elégedett tanácsadó ismét hozzá menjen.
Valaki írta, hogy ugyanazt kapod önállóan. Nem teljesen így van. Tavaly pl. segítettem egy lánynak hitelt igényelni, aki a hitel beadásakor a fiókvezetőjével és a "jól képzett" tanácsadójával leült beszélgetni és megígérték neki, hogy minden rendben lesz és megkapja a hitelt. 1 héttel a fizetési határidejének lejárta előtt jelentették be neki,hogy sajnos mégsem hitelképes. 2millió ft foglalót tett le, ami nem járt volna vissza neki.
Egy ismerősöm pont hallotta az apjával folytatott beszélgetését, amikor elmesélte neki, hogyan járt. Megadta az elérhetőségem neki. Természetesen nem hívott fel. Ezek után kikönyörögtem az ismerősömtől a lány apjának elérhetőségét. 2 perc alatt le akart rázni, közölte, hogy sajnos így jártak, most is volt hiteltanácsadójuk, tehát én sem fogok tudni mást csinálni. Egy kerületben laktunk, így nem hagytam magam lerázni. Meglett 1 hét alatt a lányának a hitele, ráadásul annál a banknál, ahol az előző tanácsadóval próbálkoztak. Nem csaltunk, nem tagadtunk le semmit, csak rendesen kitöltöttem a kölcsönigénylőt, amit előttem nem sikerült és fiókot váltottunk, ahol a fiókvezető leengedélyezte az anyagot, mert ne akarta cserben hagyni a hiteltanácsadóját....
Ebből a sztoriból mindenki szűrje le magának, hogy jó-e ha a hiteligénylése mellett egy felkészült, tapasztalt és lelkiismeretes hiteltanácsadó áll???
Amúgy ettől a lánytól ezek után több ügyfelet is kaptam. Pár héttel ezelőtt pedig az apukájának intéztem ltp-ét. Tehát kifizetődő lelkiismeretesen és díjmentesen dolgozni, mert a jó munkát tovább ajánlják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!