T-mobile tartozás miatt keresett fel az ügyvéd, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
2 éve nem fizettünk be egy-két hónapnyi telefonszámlát, majd mikor akartam a t-mobile-ban azt mondták, hogy már nem tudom befizetni ott, mert átadták behajtónak. A behajtó már egy jóval nagyobb összeggel keresett meg. fenyegettek, hogy kijönnek az állandó lakcímemre, mondtam nekik, hogy onnan nem tudnak mit elvinni, mert nem az én lakásom, csak oda vagyok bejelentve, részletfizetést nem adtak.(ez a huzavona egy év volt kb) Mondták, hogy akkor majd letiltják a jövedelmem 33%-át. Mondtam, hogy az nagyon jó lenne, mivel az a GYES+családipótlék, aminek a harmada az kb pont annyi, mint amilyen részletet kértem. Kb egy éve küldtek egy levelet, hogy visszaadták az ügyet a T-mobilenak. Most jött egy levél az ügyvédtől, hogy 5 napon belül fizessem be, különben bírósági eljárás indul ellenem. Ilyenkor mi a teendő? Milyen lehetőségeim vannak? Továbbra is létminimum alatt élünk, természetesen az összeg még nagyobb lett, mint amennyi volt, úgyhogy kissé meg vagyok ijedve.

2012. dec. 18. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
A lányom megegyezett velük részletfizetésben. Melyik cég?
2012. dec. 18. 14:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, még nincs nálam a levél. 2009.szeptemberben-ben kötöttem velük szerződést, 2010.októberben lett egy 8000 ftos tartozásom. a behajtó anyuék címére küldte a leveleket, akkor még oda, anyuékhoz voltam bejelentve állandóra. ez azóta változott. de mikor hívtak telefonon a behajtótól, ők tudták az új bejelentett címemet. anyuék közben eladták azt a lakást, és most jött meg az ügyvédtől a levél, a régi lakcímre.. nem ajánlott. csak azért kapták meg, mert a postás ismeri őket.( ergo elvileg nem is kellett volna megkapnom ezt a levelet, mivel már anyuék sem ott élnek.) anyum ma postázza nekem. megnéztem a szerződést, benne van, hogy a kormányzati adatbázisból hozzájuthatnak az adataimhoz. és a szerződésen anyuék régi címe az állandó lakcímem, elérhetőségként pedig az a cím van megadva, ami most az állandó bejelentett lakcímem a lakcímkártyámon. oda mégsem jött levél. egyébként most 70sokezer forintot követelnek rajtam.
2012. dec. 18. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Mit ijedezel, hát nem most kéne ijedezni, hanem akkor kellett volna gondolkodni, mikor 8000 forint volt, az nem tétel.

Ehelyett legénykedtél, hogy pl. "nem tudnak mit elvinni, mert nem a te lakásod". Csak hát ez se igaz, mert az, hogy oda vagy bejelentve, az pont elég indok arra, hogy onnan MINDENT vihetnek, mert azt feltételezhetik a törvény szerint, hogy ott minden a tiéd ha oda vagy bejelentve, kivéve amiről mondjuk névre szóló számlával lehet igazolni, hogy NEM a tiéd - a többit majd te meg a tulaj elrendezitek, aki nyilván nagyon fog örülni, ha majd az Ő cuccait lefoglalják a TE tartozásod fejében, és ő nem tudja bebizonyítani, hogy amit elvittek, az márpedig az övé volt...

Meg, hogy tiltsanak a családiból meg gyesből - hát ezt meg törvényesen nem is tehetik meg, mert segélyből nem lehet, de ha mondjuk inkasszót raknak a számládra, akkor onnan meg levehetnek majd' minden pénzt ami rajta van, és ott tökmindegy, hogy milyen forrásból ment rá a pénz, az már nem érdekli őket. (Viszont te attól még törleszthettél volna nekik önként annyit havonta, ha az neked megfelelt, nem kell ahhoz az ő beleegyezásük, hogy fizess nekik valamennyit, ha akarsz.)

De egyébként meg az a helyzet, hogy akikkel eddig beszéltél, azok kb. csak elmondták neked, hogy mire számíthatsz MAJD, ha tovább húzod a dolgot, ők ezt nem is hajthatták volna végre rajtad, nincs rá joguk.

A behajtó cég az nem tilthat a jövedelmedből, csak próbál rábeszélni, hogy térjél jobb belátásra, hogy ne legyen per, meg végrehajtás. Persze az ő munkája sincs ingyen, szóval az a munkadíj, amíg veled próbált zöldágra vergődni, az mind a TE tartozásodat növeli. Plusz rakódik rá havonta a késedelmi kamat. És ez még csak a kezdet.

Úgy gondolod, unfair?

Hát, ez a rendszer pont a magadfajták miatt van így kitalálva. Akik azt hiszik, hogy "párezer forint, hát mit tudnak csinálni, nincs semmim, majd elfelejtik". Hát, nem felejtik el. Viszont az a cég, akinek tartozol, az nem fog az összes nem fizető ügyfelének külön kérvényt benyújtani, hogy fizess (egy csomó ilyen "okos" ügyfelük van, hogy "úgysincs mit"), hanem megbíz úgynevezett behajtó cégeket - akiknek egy feladatuk van, hogy téged "finoman" próbáljanak rábeszélni, hogy fizessél már valahogy :P Ennél többet ők jogilag nem tehetnek. Ha nem sikerül, akkor visszaadják az ügyet, a munkadíjuk meg megy a te tartozásodhoz.

Na, itt tartasz most. Mivel a megegyezés nem sikerült, ha nem fizeted ki, amit eddig felhalmoztál, akkor az ügyvéd úr majd kiadat ellened egy fizetési meghagyást (ez lesz a "per"), aztán ha nem mondasz ellent, akkor majd utána jön a végrehajtó.

Na, a végrehajtó már más téma.

Ő nem fogja visszaadni az ügyet, hogy nem sikerült. És ő már jogosan meg is tudja tenni azokat a lépéseket, amikkel eddig "fenyegettek" - mehet ahhoz a lakáshoz, ahova be vagy jelentve, aztán majd viszi a tévét, számítógépet, meg minden tárgyat amit tud (tökmindegy, hogy kié, ha azt nem tudják igazolni), tilthat a fizetésedből, ha van, inkasszózhatja a bankszámláidat, ha van (vagy lesz, mondjuk örökölsz :P ) ingatlan a neveden, azt elárverezheti. Ha ellenállsz, majd rendőröket hív, és azzal megy be.

Nem tud vinni semmit? Semmi baj. Hát akkor addig vár.

ÉS, addig is folyamatosan nő a tartozásod az ő munkadíja, meg a napi késedelmi kamatok miatt. Majd behajtják, ha később lesz valamid. Ha házasságot kötsz, a házastársad cuccait is vihetik. Ha új albérletbe mész, mehetnek oda foglalni a főbérlő cuccait. És a többi. Ha elég sokáig húzod, annyira nő majd a tartozásod a kamatok miatt, hogy soha nem tudod kifizetni, még ha akarod se, ezért soha életedben nem is lehet majd semmi tulajdonod, mert amint lesz valamid, azt rögtön viszik, a fizetésed 33%-át meg letiltják.

Na, hát ezek a lehetőségeid. Én a helyedben inkább összeszedném most a rokonságot, és összekunyerálnám tőlük a jelenlegi tartozást, mint hogy ezzel szívjak egész hátralévő életemben. Inkább nekik tartozzak, mint hogy minden nap bujkáljak a végrehajtó elől, meg csöves létre ítéljenek hátralévő életemben.

Itt láthatsz egyébként egy (ingatlan)végrehajtást a gyakorlatban, rendőrökkel, lakatossal, egész "ellenálló csoporttal" - aztán a végén úgyis hiába a cirkusz:

http://www.youtube.com/watch?v=nBycbFDeoZk

Szóval én inkább előteremteném a pénzt valahogy, amíg nem kerül végrehajtóhoz, mert aztán csak még rosszabb lesz.

2012. dec. 18. 23:58
 4/6 A kérdező kommentje:
nyuilván a 8ezret se poénból nem fizettem ki, te segítőkész kommentelő.. és aztán mikor bementem, h ki akarom, akkor már nem engedték, mert átadták a behajtónak. nekem az lenne jó, ha letiltanák, mert akkor nem tilthatják le csak a 33 százalékát. és az pont annyi, amennyi törlesztő részletet nem engedtek.
2012. dec. 20. 10:01
 5/6 A kérdező kommentje:
egyben sem most, sem máskor nem tudom kifizetni. részletet meg nem engednek. akkor azt mondod, ha én írok egy csekket, vagy adok a bankomnak egy megbízást, hogy mondjuk 7000 ftot utaljon minden hónapban, akkor mindegy, hogy ők engedték-e a részletfizetést vagy sem? nem fog elveszni az a pénz? amúgy amikor felvettem a telefont biztos munkám volt, amikor terhes lettem, azt hittem ez meg is marad. de veszélyeztetett lettem, ágyban kellett feküdnöm az első 16 hétben. közben a férjem munkanélküli volt, stb stb, ez az egész pont elég volt arra, hogy minden tartalékunk elfogyjon és ne tudjak befizetni néhány ezer forintot sem. de most azt mondom, hogy ki tudom fizetni részletben. (igaz ezt egy éve is felajánlottam, de ők azt mondták, hogy az nem jó) ezért úgy voltam vele, hogy jó, hát ha nem, nem. eszembe sem jutott, hogy önként utaljak. még most is olyan érzésem van, hogy ez a befizetés el is veszhet, mert nekik ez nem jó, és továbbra is ugyanilyen összegű csekkeket küldenek
2012. dec. 20. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha még nincs bírósági szakban az ügyed, a behajtó céggel lehet egyezkedni. Adnak részletet. nekik az a fontos, bejöjjön a pénz. Végrehajtással bonyolultabb lenne pénzhez jutniuk.

A levonás a számláról sajnos, ma már nem csak 33 %. Akár az egészet letilthatják. Mondjuk ez már bírósági határozatkor van.

2012. dec. 20. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!