Adossag oroklese?

Figyelt kérdés

tegnap kaptam egy behajto cegtol

egy levelet hogy edesanyam aki

mar meghalt hitelt vett fel, es hogy

en orokoltem a tartozast.. ez egy

szemelyi kolcson, regebben

anyukam mammamal eggyutt mas

hitelt is felvett mamam hazara volt

hagyateki targyalas ott csak a haz

egy harmada volt az oroksegem

mivel ezt elfogadtam de ezen is

tartozas volt de meggyeztunk ezzel

a ceggel aki megvette hogyha

odadom elengedik a tartozast ez igy

is lett, a hagyateki papiron csak ez

a hazresz szerepel, mi kozom van. a

szemelyi hitelhez? hiszen. ez nem

szerepelt sehol es amugysem tudom

kifizetni a nevemen semmi sincs

semmi nem az enyem,

2012. okt. 21. 00:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak az örökséged erejéig öröklöd a tartozásokat. Ha az örökséged már ráment az egyik hitelre (ha jól értettem), akkor nem maradt belőle semmi, tehát további hitelekért nem vagy felelős.
2012. okt. 21. 01:20
 2/21 A kérdező kommentje:
ez jó hír.. de az ügyintező aztmondta hogy, attól hogy eladtam még nem mentesít a tartozas alól..
2012. okt. 21. 01:30
 3/21 anonim ***** válasza:

Az ügyvéded jól tájékoztatott. Attól hogy eladtad az örökségedet a hitel örökség alól nem ment fel. Tartozást az örökség erejéig érvényes. Mivel volt örökséged, és valószínű hogy örökség fedezné a tartozásodat.

Nem tudom hogy zajlott a céggel a vásárlási szerződés, de ha csak szóban egyeztetek meg az adósság megszüntetéséről akkor semmi sem történt. Akkor az adósság még mindig él. Jó lenne a szerződést látni amit a céggel kötöttél.

Egyébként azzal nem leszel előrébb ha többször kiírod a kérdést. Beszélj az ügyvéddel, ő csak érti a dolgot, és látja az összes dokumentumot.

2012. okt. 21. 01:49
 4/21 anonim ***** válasza:
bocsánat. Ügyintéző helyett ügyvédet olvastam. De a lényeg ugyanaz.
2012. okt. 21. 01:50
 5/21 A kérdező kommentje:
ez mar elvan adva a haz, tartozas fejében egy cégnek, papírok vannak róla, ez a 2dolog két kulonbozo dolog, ez a masik egy szemelyi kolcson,es a hagyateki papiron ez nem szerepel, ez az otps tartozas . megyek majd ügyvédhez csak addig gondoltam írok ide,hatha valaki tájékozott.
2012. okt. 21. 02:17
 6/21 A kérdező kommentje:
nemértem akkor azt mér örököltem ha a hagyatékin szó sem volt erröl.
2012. okt. 21. 02:22
 7/21 anonim ***** válasza:
49%
Ha anyukád személyi kölcsönt vett fel, akkor azért te nem tartozol semmiféle felelősséggel. Tudtommal ilyen törvény nincsen , hogy ha bárkinek az anyukája, apukája amíg él felvesz személyi kölcsönt és miután meghalt, akkor azt automatikusan átterhelnék a gyerekre. Elég durva lenne, mert így tételezzük fel, hogy nem vagy jóban mondjuk apáddal. Ő felvesz személyi kölcsönt, meghal utána meg veled akarnák kifizetettni az ő tartozását, amiről egyrészt te nem is tudtál, másrészt semmi közöd nincs hozzá. Még anevében is ott van, hogy személyi kölcsön azaz valakinek a nevére van felvéve.
2012. okt. 21. 02:28
 8/21 A kérdező kommentje:
hat ez az, 'de allitolag megorokoltem azt is' ..
2012. okt. 21. 02:41
 9/21 anonim ***** válasza:

Ha jól értettem van 1/3-ad házrészed meg erre egy tartozásod.

Ha ez a tartozásod nagyobb, mint a házrész értéke, akkor elvileg oda kell adnod a házrészed és ennyi, ha nem volt más örökséged. Innentől te tiszta vagy, a hitelező elbukta a többit.

Adósságot csak az örökség értékéig lehet örökölni!

Személyi kölcsönökre meg más zagyvaságokra NE fizess!

Tudom, vannak bankok meg más cégek akik ilyenkor bepróbálkoznak, ne foglalkozz velük!

Ha nem fizetsz, nem tudnak veled mit csinálni!

2012. okt. 21. 07:03
 10/21 A kérdező kommentje:
volt! mar eladtam egy masik tartozas fejében, - biztos ez?
2012. okt. 21. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!