Adossag oroklese?
tegnap kaptam egy behajto cegtol
egy levelet hogy edesanyam aki
mar meghalt hitelt vett fel, es hogy
en orokoltem a tartozast.. ez egy
szemelyi kolcson, regebben
anyukam mammamal eggyutt mas
hitelt is felvett mamam hazara volt
hagyateki targyalas ott csak a haz
egy harmada volt az oroksegem
mivel ezt elfogadtam de ezen is
tartozas volt de meggyeztunk ezzel
a ceggel aki megvette hogyha
odadom elengedik a tartozast ez igy
is lett, a hagyateki papiron csak ez
a hazresz szerepel, mi kozom van. a
szemelyi hitelhez? hiszen. ez nem
szerepelt sehol es amugysem tudom
kifizetni a nevemen semmi sincs
semmi nem az enyem,

Az ügyvéded jól tájékoztatott. Attól hogy eladtad az örökségedet a hitel örökség alól nem ment fel. Tartozást az örökség erejéig érvényes. Mivel volt örökséged, és valószínű hogy örökség fedezné a tartozásodat.
Nem tudom hogy zajlott a céggel a vásárlási szerződés, de ha csak szóban egyeztetek meg az adósság megszüntetéséről akkor semmi sem történt. Akkor az adósság még mindig él. Jó lenne a szerződést látni amit a céggel kötöttél.
Egyébként azzal nem leszel előrébb ha többször kiírod a kérdést. Beszélj az ügyvéddel, ő csak érti a dolgot, és látja az összes dokumentumot.

Ha jól értettem van 1/3-ad házrészed meg erre egy tartozásod.
Ha ez a tartozásod nagyobb, mint a házrész értéke, akkor elvileg oda kell adnod a házrészed és ennyi, ha nem volt más örökséged. Innentől te tiszta vagy, a hitelező elbukta a többit.
Adósságot csak az örökség értékéig lehet örökölni!
Személyi kölcsönökre meg más zagyvaságokra NE fizess!
Tudom, vannak bankok meg más cégek akik ilyenkor bepróbálkoznak, ne foglalkozz velük!
Ha nem fizetsz, nem tudnak veled mit csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!