Rokonom kezes lett a nővérének 5 éve 4M hitelen. Közben 9Mra nőtt a tartozás, nővére fizetésképtelen és hitelfedezete is kevés. Ha elárverezték a hitelfedezetet, a kezest terheli -e a fennmaradó adósság? Kibujhat?
Így van, nincs kibúvó. A végrehajtó az adóstól is és a kezestől is meg fog próbálni behajtani. Fizetésből tiltással, árverezéssel stb. Ha most nem tud, akkor majd ha örökölnek például...
Nincs kibúvó, tessék nagyon összeszedni magatokat, és előteremteni a pénzt!!
Ha a kezes az adós helyett fizet, akkor onnan kezdve az adós neki tartozik.
De kibújni nem tud.
nem bújhat ki sehogy.
Viszont muszáj leírnom, hogy nem értem azokat az embereket, akik csak otthon várják a végrehajtót.
Ha nem tudok eleget tenni a fizetési kötelezettségemnek, akkor elkezdem értékesíteni az ingatlant, amjd elkezdek alkudozni a bankkal.
A banknak nem érdeke az árverés és hogy fizessen arra is.
A bankok 90%-a belemegy abba, hogy az ügyfél értékesítse az ingatlant és a fennmaradó kölcsönt is hajlamosak elengedni.
Néma és teszetosza gyereknek viszont anyja sem érti a szavát....
Bocs, hogy ide írtam le, de meg kell próbálni mindent megtenni és az nem az, hogy sírva várom a végrehajtót és hogy életem végéig tiltsák a jövedelmem 50%-át....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!