Üdv! Van egy bankszámlám amihez kaptam egy web számlaszámot is. Szinte mindenhol a neten fizetéshez a bankkártyám számát és a cv kódot kérik, de így akkor hozzá férnek teljes számlámhoz. Hogy tudom ilyen helyeken csak a webszámlámat használni?
webkártya adatok vagy ilyesmi van valahol a netbankban.
vagy mintha valami olyasmi is lenne, hogy a webkártyát nem kapod kézbe, hanem az otp direkt belső postaládájába jönnek annak az adatai. (lejárat, kártyaszám, cvc)
de nem tudom pontosan.
Pontosan mi is a kérdés? Nem tudsz fizetni, vagy szerinted nem biztonságos a dolog?
A kártyaszámoddal és a CV kóddal nem férnek hozzá a számládhoz, de nyilván levonhatnak pénzt róla, mert a kártyás fizetésnél éppen ez a cél.
Ha nem tudsz fizetni, az valószínűleg azért van, mert a webes alszámládon nincs pénz. Át kell vezetned a főszámláról alszámlára pénzt. Célszerű kicsivel többet tenni rá, mint amennyibe kerül a cucc amit venni akarsz.
no, beléptem, megnéztem
bal oldali menüoszlop: betéti kártyák, hitelkártyákra kell rákattintani, lenyíló menüben pedig webKÁRTYA adatokra katt., vársz egy kicsit és előjön minden szükséges infó
3-ik vagyok.
Igen, ha a webszámlára átvezetsz pénzt a netbankban, utána a webkártya adatait adod meg vásárlásnál (kártyaszám, lejárat, cvc).
A webkártya meg nagyon úgy dereng, hogy fizikailag nem létezik, hanem az OTP direkt belső postaládájába kapsz egy levelet és benne vannak a webkártya adatai.
Benne volt a netbank postaládában?
Akkor most már én kérdezek. :)
Az igénylés után azonnal megkaptad?
Nekem az OTP rendszereben ahogy irtatok, a webkartya lekerdezesenel a kovetkezo hibauzenet jelenik meg:
"WebKÁRTYA adatok nem találhatók."
???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!