Akinek életbiztosítással fedezett jelzálog hitele van, az árfolyamrögzítés kapcsán felhalmozódott összeget nem kell kifizetnie, nem kerül gyűjtőszámlára?
Ha olyan hitelre gondolsz, ahol a hitel tőkerészét egy életbiztosításban gyűjtik, és egy vagy több meghatározott időpontban a hitelbe forgatják vissza a vv értéket, akkor azt mondom, igen, ez ilyen hiteltípusoknál éri meg legjobban az árfolyamrögzítés, mert a gyűjtőszámlán nem keletkezik tőketartozás. (hisz a hitelre csak kamatot fizet az ügyfél)
Egyébiránt az árfolyamrögzítés a legtöbb hitel esetében jó megoldás, még akkor is ha annuitásos. Természetesen mindenkinél ezt külön ki kell számolni, általánosság alapján nem lehet döntést hozni!
Az, hogy mennyire szerencsés a hiteled, majd kiderül akkor, amikor betörleszt a biztosító.
Nem szoktam éb kombit ajánlani az ügyfeleknek és azért nem, mert sajnos ritkán lesz szerencsés a kimenetele...
Viszont árfolyamrögzítésnél azt tanácsoltam mindenkinek,hogy mérlegelje, hogy kiszáll-e az éb kombi hiteléből, mert nem biztos, hogy bölcs döntés lett volna....
Amúgy sokaknak jól jött a 180as kiváltás chf hitel esetén. Én is éltem vele, pedig kamatban jobban jártam a devizahitellel, de nem láttam az árfolyamnövekedés végét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!