Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Akinek életbiztosítással...

Akinek életbiztosítással fedezett jelzálog hitele van, az árfolyamrögzítés kapcsán felhalmozódott összeget nem kell kifizetnie, nem kerül gyűjtőszámlára?

Figyelt kérdés

2012. aug. 24. 07:03
 1/6 Smartguy86 ***** válasza:
Nem értem, hogy jönne ez össze az életbiztosítással? Ha jól értem, az egy hitelfedezeti életbiztosítás, ami az adós halálára esetleg munkaképtelenné válására lett kötve a hitellel együtt. Attól még az árfolyamból adódó változásokat ki kell fizetni.
2012. aug. 24. 07:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sem volt rögzíteni, de egy kedves ismerősöm felhívta a figyelmemet erre. Tegnap a bankban is ezt mondták ( szerencsés hitelt kötöttem ).Csak azért írtam ki, mert lehet, hogy sokan nem tudják ezt a lehetőséget és nem vágnak bele.
2012. aug. 24. 07:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha olyan hitelre gondolsz, ahol a hitel tőkerészét egy életbiztosításban gyűjtik, és egy vagy több meghatározott időpontban a hitelbe forgatják vissza a vv értéket, akkor azt mondom, igen, ez ilyen hiteltípusoknál éri meg legjobban az árfolyamrögzítés, mert a gyűjtőszámlán nem keletkezik tőketartozás. (hisz a hitelre csak kamatot fizet az ügyfél)

Egyébiránt az árfolyamrögzítés a legtöbb hitel esetében jó megoldás, még akkor is ha annuitásos. Természetesen mindenkinél ezt külön ki kell számolni, általánosság alapján nem lehet döntést hozni!

2012. aug. 24. 09:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam. Csak biztos, hogy ezzel tisztában vannak az olyan átlagemberek, mint én? Gondoltam, megosztom:)
2012. aug. 24. 09:27
 5/6 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

Az, hogy mennyire szerencsés a hiteled, majd kiderül akkor, amikor betörleszt a biztosító.

Nem szoktam éb kombit ajánlani az ügyfeleknek és azért nem, mert sajnos ritkán lesz szerencsés a kimenetele...

Viszont árfolyamrögzítésnél azt tanácsoltam mindenkinek,hogy mérlegelje, hogy kiszáll-e az éb kombi hiteléből, mert nem biztos, hogy bölcs döntés lett volna....

Amúgy sokaknak jól jött a 180as kiváltás chf hitel esetén. Én is éltem vele, pedig kamatban jobban jártam a devizahitellel, de nem láttam az árfolyamnövekedés végét...

2012. aug. 27. 22:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Szia, köszi a választ, de elmondanád, hogy mit takar az, hogy "nem biztos, hogy szerencsés lesz a kimenetele"?
2012. aug. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!