Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet ebből bajunk, vagy én...

Lehet ebből bajunk, vagy én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés
Megtudtam, hogy a nővérem (akik albérletben lakik) provident hitelt akar felvenni. De mivel nincs bejelentve az albérletbe, így a mi lakcímünket adná meg a hitelfelvételkor. Mert ez a bejelentett lakcíme. Ha nem fizeti a hitel, akkor követelhetik rajtunk a hitel törlesztését?
2012. aug. 23. 20:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
ja, a háromszorosát, igen. de akit ez utólag ért meglepetésként, az meg is érdemli.
2012. aug. 24. 06:09
 12/16 anonim ***** válasza:
96%
(talán előtte el kéne olvasni mit írsz alá)
2012. aug. 24. 06:17
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mire akarja felvenni a hitelt, és azt sem, hogy mekkora összeget. Csak annyit tudtam meg, hogy a providenttől hitelt akar felvenni. És nem is lenne bajom vele, ha vissza tudná fizetni. De nem tudja. A fizetése felét albérletre költi (35e Ft), a többi meg kajára, tisztálkodószerekre, stb.-re alig futja neki. Dinnyét, meg jégkrémet eszik rendes kaja helyett. Ezért félek, hogy rajtunk kérik majd számon a hitelt, mivel előre tudom, hogy képtelen lesz visszatörleszteni.
2012. aug. 24. 07:29
 14/16 anonim válasza:
70%

Dehogy kell háromszorosát visszafizetni. A providentbe azért buknak bele sokan, mert ez egy külföldi hitelcég és hetente kell fizetni. Mivel nyugatabbra tőlünk is hetente van fizetés, ezt nem értik meg sokan. Ez csak annak jó, aki nem hónap elején kapja a fizetését.

Egyébként meg ha mondjuk kell hirtelen 100.000 ft. akkor 112.000 és 125.000 között mozog az az összeg amit vissza kell fizetni, attól függően, hogy hány hetes futamidőt kértél. Ezt mind csak onnan tudom, hogy sajna egyszer fel kellett vennünk végszükség miatt a párommal, de egyáltalán nem a visszafizethetetlen kategória. Persze hitelt csak az vegyen fel aki vissza is tudja fizetni, én sem vagyok híve, de szükség szülte a helyzetet.

2012. aug. 24. 08:54
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező: elmész az önkormányzat jegyzőjéhez (vagy az okmányirodába, nemtom melyikbe pontosan), és kéred a nővéred kényszerkijelentését az ingatlanból, mivel már nem lakik ott/nem járultok hozzá, mint tulajdonosok, hogy a továbbiakban oda legyen bejelentve. Kérjél róla igazolást is.

Aztán, ha a későbbiekben jön a provident, vagy végrehajtó, egyszerűen lobogtatod nekik ezt az igazolást. Valahogy így: Hát jónapot kívánok, én itt foglalni jöttem... - nade kitől, milyen jogon? - hát kérem, itt van, nézze meg, lefénymásoltuk a lakcímkártyáját a hitelszerződéskor, ide van bejelentve... - hát az lehet, hogy valamikor ide volt, de már nincs, és már akkor se volt, mikor magukkal szerződött, nézze meg ezt az igazolást, már rég kijelentettük akkor. A többit meg beszéljék meg vele, az már ne az én dolgom legyen, hogy ezekután hajkurásszam, hogy adja vissza a lakcímkártyáját, vagy hogy bejelentsem ezt a világ összes bankjának is, maguknak kellett volna meggyőződni róla, hogy tényleg itt lakik...

Aztán ennyi, probléma megoldva.

2012. aug. 24. 19:07
 16/16 anonim ***** válasza:

"Kérje vissza a pénzt nem azzal van a baj!Hanem hogy majdnem a háromszorosát kell visszafizetni!"

És azt nem közölték előre? Dehogynem! Nem utána kell siránkozni, hogy micsoda uzsorások. Akkor nem kell velük megállapodni. Ennyi. Persze, míg a pénzt, amit adnak, el kell költeni, addig nincs baj, csak mikor kérik vissza.

2012. aug. 24. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!