Szeretnék diákszámlát nyitni, de nem tudom, melyiket válasszam, Szerintetek bank nyújtja a legkedvezőbb feltételeket jelenleg? Valaki, aki nagyon otthonosan mozog már a témában? :]
Mégis, mik a szempontok?
Így általánosságban az ERSTE-t mondanám, legalábbis az én igényeimnek az nagyon bejön.
De a legjobb az, ha körbenézel, melyik diákszámla mit tud. Szerintem ennyi idősen már meg kell tanulni felelőse gondolkodni a pénzügyekről.
A bankok honlapján tudsz tájékozódni. Szinte minden bank kínál diákszámlákat.
Én az Erste-t ajánlom.
De nézz szét: Erste, OTP, CIB, MKB, Unicredit, K&H, Budapest Bank
megkésve bár, de...:)
szóval. a bankokat természetesen ismerem. nézegettem is a diákszámla ajánlatokat a CIB-nél, OTP-nél, ersténél, k&h-nál és MKB-nál. így első két ránézésre nekem az jött le, hogy nagy különbség nincs köztük. kb. olyan a dolog, hogy most melyik ujjamat harapjam meg? mert mondjuk az egyiknél havonta 2x vehetek fel ingyen pénzt, a másiknál csak egyszer, viszont mondjuk előbbinél van számlavezetédi díj is, míg utóbbinál az nincs. ráadásul a részletes listát, hogy mi mennyibe kerül, csak egy banknál találtam meg, mert a legtöbbnél alig lehet megtalálni. majd még egyszer átnézem. énigazából olyan válaszokat vártam, hogy ki "kinél bankol", és akkor pro és contra érveket.
Részletes lista:
Általában a hirdetményben vannak eldugva, semelyik bank sem szereti reklámozni, hogy mi nincs ingyen.
Az a baj, hogy rengeteg ilyen kérdés van mostanában ezen az oldalon, nem lehet mindegyikre újra válaszolni. Bár, lehet h igen.
Mindenesetre:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
Érdemes átnézni az egészet, én a 17. hozzászólásnál leírtam, mit gondolok a felmerült 3 bankról.
Hogy írjak ide is valami pro és kontrát:
A legtöbb bankkal az a bajom, hogy ( a jellenzőem 50ft/hó) számlavezetési díjat nem akarom megfizetni.
Az OTP-nél drága az utalás és tapasztalatom szerint nem korrektek.
Továbbra is ajánlom az ERSTE-t ahol szerintem az egyetlen hátrány az internetes fizetésre képes bankkártya hiánya. Bár 600ft/év díjért kapsz virtuáls kártyát náluk is.
(((Nekem mondjuk ilyen célra van egy AXA bankszámlám is, ahol 3 évig ingyen van a dombornyomott bankkártya, ezzel tudok a neten is fizetni.)))
Pedig ott lesz az, a Magánszemélyek vagy Lakossági ügyfelek menüben.
Erste Szemeszter a számlacsomag neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!