Ti nem féltek attól, hogy nem fogjátok tudni fizetni a lakáshiteleteket?
Nalunk anyum a hugomban es bennem bizik.
Mondjuk ha en megkapom a diplomam utana egy-ket ev alatt ki tudnam fizetni a lakast...
Nekunk vmi 47 volt aztan most jott a papir vmi 112-rol, de anyum mar mondott 130-at sztem azzal csak tulzott, most rogzitetett igy idot nyerunk a hugom es az en diplomamig.
Ezt nem nevezném félelemnek, csupán reális, előrelátó tervezésnek.
Én ezért nem vettem fel hitelt, és most igazolta is az élet, h jól döntöttem.
a szitu ugyanaz mint nálatok kérdező..6 éve ezt a hitelt ajánlották,sőt ránk sózták a bankba..a tanulópénz belőle soha ne higyj senkinek..csak magadnak..
25 évesen vettük fel...30 évre...43000 volt..aztán 51000...aztán mikor bejött ez a hirtelen árfolyamnövekedés akkor lett 73000...
ez már nagyon nehéz..közbe terhes lettem,megszületett a kislányom...gyes alatt lemaradtunk,még azt is vissza kell fizetnem...
én mégegyszer nem vennék fel hitelt mert olyan magas rajt így is a kamat hogy kínszenvedés visszafizetni..megkeseríti csak az ember életét..
én se vennék fel hitelt hosszú távra, mert úgy túl nagy a bizonytlalanság. Ezért lakom még mindig albérletben.
30 éves hitelt felvenni kész extrém sport.
Ezt nem értem, ezekre miért 5 év elteltével gondolsz? A hitelfelvételkor is tudtad, hogy akarsz gyereket -ezt nyilván nem 60 éves korodra tervezted-, azt is, hogy ez jó nagy anyagi teher,keresetkiesést is jelent. Akkor ezzel miért nem kalkuláltál?
A hitelfelvétel iszonyú kockázatos dolog: gondold csak meg mi minden történt veled az elmúlt 30 évben (ha egyáltalán vagy már 30)? Csak egy a biztos, ugyanúgy fognak jelentős dolgok történni az elkövetkezendő 30 évben is, és senki nem garantálhatja neked azt, hogy ezek jó változások lesznek. Munkanélküliség, válás, haláleset, ezek akkor is bekövetkezhetnek, ha nem emelkedik a CHF árfolyama!
Szerintem az albérlet mellett érvelő emberke is ilyesmire gondolt,és igaza is van, mivel ő ezeket a történéseket rugalmasabban tudja kezelni, hiszen nincs röghöz kötve!
A jövőben neked pl. rengeteg pénzt kell majd a ház felújítására költened, neki nem. Ő mindig előnyben lesz az álláspiacon hamarabb tud munkahelyet váltani, valószínűleg többet is fog keresni!
Az ingatlanárak csökkenésével is a te zsebedből megy ki a pénz....
Az, hogy kinek lesz igaza hosszú távon, azt nem lehet tudni, de jelen helyzetben az albérletes van előnyben!
És egyáltalán nem biztos, hogy a te utánad marad több a gyerekednek (lásd a fentieket)!
Ne haragudj kedves kérdező, de ezt a "nem volt más lehetőségünk" kezdetű gondolatmenetet igazán nem értem.
Nem volt bérelhető lakás/ház a környezetetekben?
Miért van ez a marhaság ebben az országban, h mindenki saját lakást akar? Még olyan áron is, h eladósítja magát 25-30 évekre, meg idegroncsként éli az életét a hiteltörlesztés miatt.
Be kellene látni, h egy saját ház 30 évesen nem reális egy "semmiből jött" ember számára. Ez csak annak jut akinek apu-anyu megveszi.
A mobilitást pedig már nem is említem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!