Provident hitel? Normálisak ezek? Valótlan dolgokat állítanak és fenyegetnek ez szokványos a providentnél?
10napja igényeltem providenttől 250k
azt mondta az ügyintéző:
" 1 havi számla kivonat és jövedelem igazolás kell, 48 órán belűl visszahívnak! mivel átutalásos fizetést választottam azt mondták be kell menjek az egyik irodájukba ott eldöntik megkapom-e!(azonnal)!"
erre 3napra hívnak, hogy 10perc és itt van az egyik emberük és megkötjük a szerződést!
Mondtam neki nyugottam fordúljon vissza mert én nem kértem otthoni szolgáltatást! mire mondta a hölgy, hogy akkor valami félreértés történt 24órán belül felkeres egy kollegálya!
azóta eltelt 6nap ma én hívtam őket ígérték hívnak rá 20percre hívtak is azzal kezdte a hölgy, hogy 7napja folyamatosan keres de nem ért el, mondtam neki zöld gomb a telón nem túl bonyolult és, hogy ne állítson valótlant mire ö elkezdet fenyegetni, hogy leteszi (sűrgös lenne ideges vagyok)
Majd elkezdte mondani a részleteket:
3 hóról szóló számlakivonat
3 hóról szóló munkáltatói igazolás
személyes iratok
1 havi közüzemi számla
közöltem vele, hogy a hitel ígénylés során direkt megkérdeztem mikre van szükség és szóba sem jöttek ilyenek!
mire ö jaj tényleg még
"3 havi bérpapír" is kell és közölte a hitel igénylő osztály tényleg mást szokott állítani mint ami a valós!
Mondtam neki, ez törvénybe ütköző ilyet nem adhatok ki (bérpapír) és megkérdeztem ismeri-e a PSZÁF-et akik az olyan pénzintézeteket vizsgálják akik valótlan dolgokat állítanak!
mire elkezdett ordibálni és közölte ő van értem és nem én érte ha ö úgy akarja nem kapok hitelt!
Visszakérdeztem ez most fenyegetés mire nem válaszolt adott egy időpontot 2hét múlvai napra közölte itt még nem történik semmi ahogy beadtam ezeket a papírokat rá 2 napra bírálják el és nem 250k fogok kapni hanem amennyit ők megítélnek! és kinyomott!
látom a provident munkaátársainál kötelező hülyének lenni
192ezer Ft ért te csak ne lásd a házat!
ha nem adom be a papirokat nem kapok hitelt nincs logika abban amit írsz...
Ha pénzt kérnek a boltban és buzával akarok fizetni nem fognak kiszolgálni ha íratokat kér a providnet íratokat viszek és vittem ...
eröl enyit
Te! Eleve nem is ad 250 ezer forintot, ha 200 ezres fizetést igazolsz akkor sem.
Nekem nem adott csak 70 ezret a 178 ezer forintos fizetésemre, és mig azt vissza nem fizettem, egy fityinget sem adott!!! Milyen sz.ar cég ez a provident, vagy itt minden ügynök csal???
A barátnőmnek minimálbérre rögtön kiadtza a 180 ezres kölcsönt! Mikor betelefonáltam nekik, hogy hogy van ez, akkor lecsesztek, hogy őket nem érdekli az ismerősöm, ennyit adnak punk-tum! Na szépen vagyunk
Csalók ezek is mint a bankok. Egyébként ők pénzügyi szolgáltatók, és nem bank. Hiába pattognak! Még behajtó cégnek sem adhatják az adóságot el, örülnek aha visszafizeted. Van aki 100 forintjával fizeti, nem tud vele mit csinálni!!!
Nem mellesleg, mikor letelt az első hitelem, a megújuló hitelt amit utóbb adott, nem is adta ide mindet a 160 ezer helyett, csak 145-öt, és ráadásul bérparírt kért. Hát elmegy ám a jó francba, ugyanis ha az ügyfelük vagyok, ő már nem kérhet tőlem semmilyen igazolást. Ma közöltem vele, hogy munkanélküli lettem, és nem tudok fizetni. A megújúló hitelt meg felvehettem volna már az első 14 heti rendszeres fizetés útán, mégsem engedte az ügynök, hanem közel egy hónap volt az egy héthez hogy lejárjon a másik, és csak akkor adott, Csalók rablók!! miért nem tudnak ferek lenni ahhoz az ügyfélhez, aki hajszálpontosan fizet nekik mint a katonatiszt! Na majd most megtudják. Egyébként sok csalásról olvastam róluk az interneten, hogy mit csinálnak az ügynökök. Na ennyit a providentróll!!
22-es
Jól értem hogy elvesztetted a munkád, így nincs jövedelmed és fel vagy háborodva hogy erre nem akarnak hitelt adni?
Tényleg nem értem az embereket!
Ebből lett a mai válság hogy amerikában olyanoknak is adtak hitelt akiknek se munkájuk se semmijük nem volt!(majdnem nálunk is ez volt) Recesszióba sülyedt az egész világ és sok helyen lázongások és gazdasági visszaesés van! Erre ugyan úgy követeli hogy jövedelem nélkül is kapjon hitelt....
Eszem megáll!
Üdv.Személyes tapasztalatom az, hogy a provident semmilyen kompromisszumra nem hajlandó. Nekem adtak hitelt, sőt egymás után 3x is, DE megváltozott a munkabeosztásom, lényegesen kevesebb a keresetem. Mindig időben fizetek, csak kisebb összeget és ebből jelentős tartozásom halmozódott fel.Folyamatosan hívnak telefonon,hogy fizessem be a tartozást a heti törlesztés mellett. Mikor megmondtam, hogy nem tudom teljesíteni, közölték, hogy ezt vállaltam, őket nem érdekli, hogy éppen munkanélküli lettem, késedelmi kamatot tesznek rá,és többet nem vehetek fel náluk hitelt. Mondtam, hogy augusztustól tudok valamivel többet fizetni előre láthatólag, csak annyit közöltek, nincs rá lehetőség, a heti törlesztés mellé várják egy összegben a hátralékot is. Azóta is hívogatnak, sms-t küldözgetnek, levélben felszólítanak. Már kissé kínos a helyzet.
Ügyintézőm viszont megértő és nagyon korrekt. Mindig a megbeszélt időben jön, az általam fizetendő összeget írja és nem kötekedik. Pedig Ő is kapja az sms-eket miattam.
Hálás vagyok neki az emberségéért!!!
25-ös Ha kint éltél amerikában akkor pontosan tudod mi a ninja :) És akkor nem is kell többet mondanom és egyetértünk az ottani hitelezés katasztrófájában...
Ha nem akkor lehet hogy kint éltél de max egy erős turista érzéssel...
26-os,27-es
Hogy szemét? Még mindig megdöbbenek hogy az emberek mennyire alapvetőnek veszik hogy nekik olcsó hitel jár és ha nem tudnak fizetni akkor szerződés ide vagy oda de akkor nem fizetnek amíg nem akarnak.(ez inkább 27-esnek szólt)
Ha a provident helyett egy banktól kértél volna hitelt az már bírósághoz fordult volna.
Ha meg Nyikolaj és társához akkor az intenzíven feküdnél te is és a családod is mert nem viccelnek...
Ha valaki nem fizet a megállapodás szerint és ezért kap pár levelet, sms-t és telefont akkor örüljön neki mert:1 nem a bíróságra került az ügye ahol a lakását is elvesztheti vagy a végrehajtó jön ki. 2 nem a már említett Nyikolaj jön a haverjaival!
És ennek az az ára hogy magasabb a kamat!
Ha nem tetszik akkor tessék spórolni!!
Úgy érzem sokan még mindig az átkosban élnek ahol az állam a segg.ket is kinyalta és bármit csináltak azt rendbehozta neki és persze azonnal szállította az olcsó hitelt!
Szüleim megtanulták a leckét és soha nem vettek fel hitelt a nagy kamatboom után. Örültek hogy azt is visszafizették amit eredetileg semmi kamatra kaptak és végül majd belerokkantak!
Sokan meg most is AKARNAK és KÖVETELŐZNEK mert NEKIK JÁR MINDEN!!!
Katasztrófa a hazai pénzügyi kultúra!
Üdv.! A 26-os vagyok. Az előttem szólónak válaszként csak annyi, hogy a bankoknál, ha 1 törlesztésed kimarad, nem "keménykednek" úgy, mint azt képzeled. Egyszer megkeresnek és megállapodnak veled, hogy az elmaradásod hogy tudod rendezni. Úgy látom hálás lehetsz, mert neked nem kellett semmilyen hitelt, semmikor felvenned, VAGY ha mégis, akkor nem voltál olyan helyzetbe, hogy ne tudtad volna rendesen fizetni azt. Én is szívesen fizetnék, sőt hitelem sem lenne, ha tudnék más megoldást. De kérdem én tőled 28.000.-ft- munkanélküliből, hogy a bánatba fizetsz ki 65.000.-ft ot? ( Jelzálog+rezsi.) Tudod mekkora összeg halmozódik fel 5 hónap alatt?! Ja és még a jelzáloghitelnél is meg tudsz egyezni a bankkal. Nem akarom elkerülni a pénz visszafizetését,nehogy félre érts!! Csak nem akkora összegekben.
A 27-es nek, tudom, hogy ezért Ő fizetést kap, de nem mindegy, hogy normális "emberként", vagy vadállat módjára jön pénzt beszedni.
Már pedig vadállat mödjára jön a pénzért, és azt hiszi, hogy ő sz.arta a spanyolviszat! Ráadásul minden törlesztésnél rátesz 40-60 ft-ot az otthonszolgáltatásra, nem a táblázatnak megfelelően számol, és ha szóváteszed, gúnyosan megjegyzi, hogy "jó akkor vissza adom, az 5 forintot is, ha már ennyire pontosan ki tetszett számolni"!
nagyon arrogáns hozzászólónak pedig azt üzenem, uzsora kamattal dolgozik a provident, még meg nem is kicsives, és a bankok is. Ez itt probléma kedves, hogy nem csak pénzügyi kultűrája nincs ennek az országnak, henem semmi nemű kultúrája sem!!!! Tisztességes kamattal, mindenki fiza tudná fizetni a kölcsönt, mint anno annak idején, csak akkor a bankoknak kevesebb lenne a nyereségük, megtakaratásuk. Meg kell nézni hogy semmilyen más intézményben / kivéve munkaügyi központ, és közüzemi szolgáltatók/ nincs olyan fényűző munkakörülmény, mint ezeken a helyeken. Ugyan miből????????????????????? Nem kell megmagyarázni, köszönöm!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!