Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Provident hitel? Normálisak...

Provident hitel? Normálisak ezek? Valótlan dolgokat állítanak és fenyegetnek ez szokványos a providentnél?

Figyelt kérdés

10napja igényeltem providenttől 250k

azt mondta az ügyintéző:

" 1 havi számla kivonat és jövedelem igazolás kell, 48 órán belűl visszahívnak! mivel átutalásos fizetést választottam azt mondták be kell menjek az egyik irodájukba ott eldöntik megkapom-e!(azonnal)!"

erre 3napra hívnak, hogy 10perc és itt van az egyik emberük és megkötjük a szerződést!

Mondtam neki nyugottam fordúljon vissza mert én nem kértem otthoni szolgáltatást! mire mondta a hölgy, hogy akkor valami félreértés történt 24órán belül felkeres egy kollegálya!

azóta eltelt 6nap ma én hívtam őket ígérték hívnak rá 20percre hívtak is azzal kezdte a hölgy, hogy 7napja folyamatosan keres de nem ért el, mondtam neki zöld gomb a telón nem túl bonyolult és, hogy ne állítson valótlant mire ö elkezdet fenyegetni, hogy leteszi (sűrgös lenne ideges vagyok)

Majd elkezdte mondani a részleteket:

3 hóról szóló számlakivonat

3 hóról szóló munkáltatói igazolás

személyes iratok

1 havi közüzemi számla

közöltem vele, hogy a hitel ígénylés során direkt megkérdeztem mikre van szükség és szóba sem jöttek ilyenek!

mire ö jaj tényleg még

"3 havi bérpapír" is kell és közölte a hitel igénylő osztály tényleg mást szokott állítani mint ami a valós!

Mondtam neki, ez törvénybe ütköző ilyet nem adhatok ki (bérpapír) és megkérdeztem ismeri-e a PSZÁF-et akik az olyan pénzintézeteket vizsgálják akik valótlan dolgokat állítanak!

mire elkezdett ordibálni és közölte ő van értem és nem én érte ha ö úgy akarja nem kapok hitelt!

Visszakérdeztem ez most fenyegetés mire nem válaszolt adott egy időpontot 2hét múlvai napra közölte itt még nem történik semmi ahogy beadtam ezeket a papírokat rá 2 napra bírálják el és nem 250k fogok kapni hanem amennyit ők megítélnek! és kinyomott!

2012. ápr. 23. 18:46
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"A "bérpapír" a gond vagy nem? Ami végeredményben jövedelemigazolás!! "

a bérpapír amit a melóhelyen minden hó végén kiosztanak!

legalábbis ahol én dolgozok!

jövedelemigazolás pedig az a papír amit a mukáltatótol tudsz kérni igazolja, hogy mit és mióta mennyi bérért dolgozol nálla!

ég-és föld a különbség!

2012. ápr. 25. 08:25
 12/30 A kérdező kommentje:

"22:08"-es

"Provident nem kér se közüzemit se 3 hóról szóló munkáltatóit(1 hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás kel) "

ezt eddig én si így tudtam és telefonban is így tályékoztattak majd a területi képviselő aki felhívott teljesen más dokumentumokat kért, hogy bevigyek és teljesen másról tályékoztatott!

Most akkor, hogy is van ez?

2012. ápr. 25. 08:26
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem tudom.Én kértem az otthoni szolgáltatást lehet hogy azért nem kértek semmit.
2012. ápr. 25. 09:10
 14/30 anonim ***** válasza:

"jövedelemigazolás pedig az a papír amit a mukáltatótol tudsz kérni igazolja, hogy mit és mióta mennyi bérért dolgozol nálla!

ég-és föld a különbség!"

Na akkor gyorsan tegyük tisztába a félreértésed!

Van a jövedelemigazolás ami a tágabb fogalom mivel jövedelemigazolása egy vállalkozónak(APEH-től) és egy dolgozónak is lehet míg bérpapírja csak a dolgozónak!

Mindkettő megfelel a jövedelem igazolására!

És csupán részletességében van különbség a kettő között! De hogy ég- és föld lenne az egy hatalmas túlzás!

De ha nem akarsz semmilyen igazolást adni nekik a jövedelmedről és ki se jöhetnek megnézni hogy élsz-e valahol akkor szerintem a problémád megoldódott. Nem kapsz hitelt tőlük és kész! Hisz a te elveid alapján neki az első bejövő embernek kéne adniuk hitelt aki akár egy csöves is lehet hisz nem látták a lakását és nem tudnak semmilyen jövedelméről... Szerintem ők lennének a legnagyobb balekok ha ezt engednék!!

Takarékoskodj és kész! A hitel nem olyan ami alanyi jogon jár!!!!!! És olyan szabályokkal ahogy azt a hitelfelvevő kitalálja!!!

Nekik vannak feltételeik és ha nem akarod betartani akkor ne háborodj fel hogy milyen szemetek hogy nem adnak!!!

2012. ápr. 25. 12:38
 15/30 anonim ***** válasza:

"Nem tudom.Én kértem az otthoni szolgáltatást lehet hogy azért nem kértek semmit."

Bár csak részben ismerem az üzletpolitikájukat de szerintem ha otthonra kéred akkor látják hogy laksz valahol és ezt elfogadják fedezetnek!

Ha viszont nem akarod hogy kijöjjenek akkor szerintem egyértelmű hogy kérnek valami papírt arról hogy nem egy otthontalan és munkanélküli egyén vagy akin aztán az életben nem hajtják be ha adnak mondjuk 200.000-et...

2012. ápr. 25. 12:41
 16/30 anonim ***** válasza:
Ja és nem mellesleg ha jövedelemigazolást kérsz akkor mindenki megtudja a cégednél hogy hitelt veszel fel míg a bérpapírnál ez titokban maradhat...
2012. ápr. 25. 12:42
 17/30 A kérdező kommentje:

Zoli!

Tényleg tegyük tisztába a dolgokat!

ad1.: jövedelem igazolás és munkáltatói igazolás közt különbség van!

Jövedelem igazolást minden dolgozó kaphat és vállalkozó is!

de Munkáltatói igazolást csak az aki alkalmozotként melózik!

Bérpapírt is nyilván csak az kaphat!

Mivel a kérdésem nem erre a 2szóra vonatkozott hanem magára a providentre és közöltem is a kapcsolattartó borzasztó bunkó és diletáns volt de a személyikölcsönt ettöl függetlenül felvenném ha van rá mód!

tapasztalatokat kérdeztem melyik állítás az igaz a kapcsolat tartóé vagy a call centeresé?!

ad2: az otthoni beszedés azért opció a provindentnél mert sok olyan falu, város van ahol bank sincs és sok szegény él akik a proidenttől 30-70k veszegetnek fel rendszeresen!(uzsora hitelek helyett)

"szerintem ha otthonra kéred akkor látják hogy laksz valahol és ezt elfogadják fedezetnek! "

ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy egy hitelintézet jelzálog és kezes nélkül hírdetett és szerződést köttetett hitelét az egyik munkatársuk által látott ház miatt jelzálogra is terhelik?????????????????!

eben még a logikát se értem de inkább bele se gondolok milyen baromságot írtál...

Kérlek ne velem kötözödly és dilettáns módon írogas!

és a megoldást keresem nem problémát szítok!

2012. ápr. 25. 15:20
 18/30 zolika aki szeretne. válasza:
ott a pont.
2012. máj. 8. 20:47
 19/30 A kérdező kommentje:

na hívtak is!

az önnek megítélt hitel összege: 0FT

ezaz!

providnet 4ever

2012. máj. 8. 22:10
 20/30 anonim válasza:

Providentnél dolgoztam jó ideig!

A tapasztalat az hogy akik nem akarják hogy lássuk a lakást és nem akarnak igazolást sem adni azok 90%-ban trükköznek!

A maradék 10% meg az aki a közözemi számlára elhoz egy CBA bevásárlási számlát vagy a jövedelemigazolásra egy kitépett kockás lapra, kézzel írt pár mondatos szöveget, ákombákom betükkel!

Ha az ügyfelek 99%-a képes megérteni hogy mi kell akkor nehogy már az értetlen 1% miatt mindenki pattogjon és a nagy semmire adjon pénzt!!!

De hát ezt kapjuk ha a hülyeség kitartással párosul...

2012. máj. 8. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!