Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az igaz, hogy ha veszek egy...

Az igaz, hogy ha veszek egy tv-t és nem fizetem a hitelét, akkor elviheti a bank?

Figyelt kérdés
Mert elvileg a bank által kifizetem az áruhitelt az adott áruháznak és utána én a banknak fizetek. Ha nem fizetem a törlesztő részletet akkor jöhet a bank elviheti a tv-t? És ha én azt a tvt időközben eladtam mert kellett a pénz? Szerintem ez nem így van, de az egyik ismerősöm szerint igen...

2012. ápr. 21. 18:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
ha huzamosan nem fizeted, perre vihetik.
2012. ápr. 21. 18:11
 2/15 A kérdező kommentje:
azt értem, de konkrétem jönnek és elviszik a tv-t? vagy hogy ? szerintem ez hülyeség...főleg ha a tv meg sincs..
2012. ápr. 21. 18:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a tv-t. Bármit elvihet a végrehajtó, ami a lakásban van és nem tudja igazolni papírokkal az adós, hogy nem az övé.
2012. ápr. 21. 18:15
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem. Még egy kérdés. Cetelemről van szó. Amikor kések a fizetéssel állandóan hívogatnak smst küldenek, meg a munkahelyemre is betelefonálnak ha nem veszem fel. Azt olvastam itt hogy ha nem tudnak eléri akkor nem csak a munkahelyet hanem a szomszédokat is felhívják h elérjenek és kellemetlenül érezzem magam... Ez igaz hogy a szomszédod is hívják?
2012. ápr. 21. 18:22
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen, igaz. Lelki terrort alkalmaznak, és addig csinálják, míg minden pénzt nem kapnak vissza.
2012. ápr. 21. 18:30
 6/15 A kérdező kommentje:
hát eddig még nem mondták a szomszédok...fú ez égő..
2012. ápr. 21. 18:49
 7/15 anonim ***** válasza:

Az lehet hogy felhívják a szomszédodat de nem adhatnak ki nekik semmilyen információt arról hogy miért keresnek, ugyanis ez banktitok ( amit ha megsértenek, panaszt tehetsz, és büntetendő).

Ha felhívják őket, elvileg tehát nem tudhatják miért kerestek téged, mondd azt nekik hogy csak valamilyen terméket ajánl a bank, azért hívtak, vagy hogy téves hívás hogy ne érezd magad kellemetlenül.

Amúgy nem hiszem hogy a TV -d kellene a banknak, egyszerűen átadják egy idő után egy behajtónak az ügyet ( vagy végrehajtóhoz kerül).

2012. ápr. 21. 19:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Egyébként attól hogy nem tudok róla még akár hívhatták is a szomszédokat....csak mondjuk nem szóltak...nem régóta lakom itt (társasház) nem is nagyon ismerem még őket...viszont a családból nem mondta senki, a szüleim nem tudnak a hitel elmaradásról...
2012. ápr. 21. 19:50
 9/15 anonim ***** válasza:

A bank egy sima áruhitel esetén nem sz@rakszik azzal, hogyha nem fizetsz akkor elvigye a terméket (úgysem fedezi a tartozás töredékét sem!).

Teszem azt 100.000 FT volt a TV, befizettél eddig X összeget és van még 50.000 FT tartozásod, amit nem tudsz fizetni. Ezt átadja a bank egy végrehajtónak, illetve megfejeli 20-30e forint "adminisztrációs" költséggel és késedelmi kamattal. Ezután a végrehajtó keres téged, ő is rádterheli a végrehajtás költségét, majd akár erővel is bemehet a lakásba és visznek mindent aminek a (használt!!!!) piaci értéke kb. fedezi a tartozást, ami a kezdeti 50e forintról mostanra bőven 100.000 fölé nőtt.

2012. ápr. 21. 22:19
 10/15 anonim ***** válasza:

első körben úgyis a fizetésed tiltják le, 33%át

és ez ellen a munkáltatód sem tehet semmit

2012. ápr. 22. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!