Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik, ha hónapok óta...

Mi történik, ha hónapok óta nem tudom fizetni a jelzálog hitelt? Azt sejtem, hogy viszik a házat, de onnantól békén hagynak?

Figyelt kérdés

Már belerokkanunk,hogy a törlesztőrészlet kétszeresére emelkedett,munka sajnos nincs,kaja sincs,semmi,csak nyomor.

Kötekedők kérem kíméljenek.

2012. márc. 11. 08:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
A végtörlesztés is kormányzati döntés volt, a bankok még így is nem kevés befizetett kamathoz jutottak, de még így is ment a hiszti az EU-nál, mert hogy az előre betervezett nyereségből mennyit elbuktak. Hát azok a családok is elbuktak nem keveset a "betervezettből" akiknek féláron árverezik a házukat. Ők kihez mehetnek?
2012. márc. 11. 12:35
 22/37 anonim ***** válasza:

Hát, a bank egy profitorientált szervezet, nem az ügyfeleinek, hanem a részvényeseinek az érdekét kell nézni. Igen, sajnálatos, hogy így van, de ezért nem róható fel nekik, hogy így működnek.

Az emberek, lássuk be, önként vonultak a vágóhídra.. :( Ott van a fogyasztói csoport. Ha lenne őszinteség, becsület és tisztesség az emberekben, azok működhetnének. Sajnos nem nagyon van, így mindenki magára van utalva.

2012. márc. 11. 12:38
 23/37 anonim ***** válasza:

A végtörlesztéssel akkor lett volna az a baj, hogy elmaradt a haszon, ha aktuális árfolyamon törleszthettek volna. Nem az a baj, hanem hogy rögzítették az árfolyamot.

Ez olyan, mintha te és én megállapodunk abban, hogy eladod nekem az autódat 3mFt-ért, aztán jön a kormány, és téged rákényszerít arra, hogy 2.2mFt-ért add oda nekem!

2012. márc. 11. 12:42
 24/37 anonim ***** válasza:
Igen, de te a 2.2Mft-on is kerestél 500 ezret, nekem meg nem kell az utcán aludnom. :)
2012. márc. 11. 12:57
 25/37 anonim ***** válasza:
Hacsak nincs 2.9mFt hitel az autódon. Azt miből fizeted ki? A bank ugyanis ilyen helyzetbe került.
2012. márc. 11. 13:13
 26/37 anonim ***** válasza:
#19: eléggé egyszerű az a gondolkodás, amelyik szerint bank nélkül nincs értékteremtés.
2012. márc. 11. 13:18
 27/37 anonim ***** válasza:
meg az is, amelyik #19-ből ezt olvassa ki.
2012. márc. 11. 13:45
 28/37 anonim ***** válasza:

"Ha elzavarod a bankrendszert, cseszheted a pénzt, az nem fog egyedül értéket teremteni."

Ebből elég nehéz mást kiolvasni.

2012. márc. 11. 14:26
 29/37 anonim ***** válasza:

Akkor járasd meg az agyad, és gondolkozz, majd írd ide, szerinted hogyan teremt a pénz értéket a bankrendszer nélkül.

Mert ugye arról volt szó, a pénz értékteremtéséről, nem pedig általában az értékteremtésről, amit te felhoztál... Nos? Hogyan?

2012. márc. 11. 14:31
 30/37 anonim ***** válasza:
A bankrendszer úgy teremt értéket a nagytőke számára hogy a lakosságtól kihelyezett hiteleken keresztül elvon. A pénz értékét nem ők teremtik, csak átszivattyúzzák.
2012. márc. 11. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!