Mi történik, ha hónapok óta nem tudom fizetni a jelzálog hitelt? Azt sejtem, hogy viszik a házat, de onnantól békén hagynak?
Már belerokkanunk,hogy a törlesztőrészlet kétszeresére emelkedett,munka sajnos nincs,kaja sincs,semmi,csak nyomor.
Kötekedők kérem kíméljenek.
Mennyi a hitel? El lehet annyiért adni a házat?
Ha igen, akkor inkább ti adjátok el, a bankkal egyeztetve természetesen.
Ha nem, az ciki. Ebben az esetben a bank viszi, elárverezi, de ha nem kap annyit a házért, amennyi a hiteletek, akkor még utána is fizetnetek kell a hitelt.
Akkor fognak békén hagyni, ha a bank a TELJES tartozás összegét megkapja az árverezésből.
Ha teszem azt 10M a hitel és csak 6M-ért tudja elárverezni a házat akkor a 4M különbséget továbbra is követelni fogja tőletek.
Jesszusom, nagyon sajnálom! Tudom milyen sz@r helyzet, mi is hasonlóban vagyunk. Még 15 év a hitelből, a 60 ezres induló törlesztés mára már 200 ezer felett jár, és a felvett 15 millió mára már 17 millió... mikor az ember mindig pontosan törlesztett, nem hogy csökkenne a törlesztendő összeg még nő...., nem tudom hol a vége.
Ha nem tudod fizetni:
A bank viszi a házat, elárverezi, lehet jóval áron alul tudja csak és a különbözetet még mindig a te nyakadba varrja, tehát azzal adós maradsz neki.
Nem akarlak elkeseríteni de a bank nagyon nehezen száll le az emberről.
"Még ha meg is szűnik a szerződés időközben, a kamatot már kifizetted a későbbi időszakra, és ott marad a nyakadon a tőketartozás."
Szia, ez óriási tévedés. A kamatot mindig csak az aktuális hónapban is meglévő tőketartozásra fizeted ki, és mindig csak az aktuális hónapra. (Általában) Nem fizetsz előre kamatot.
Elárverezik a házat, amíg nem tudják addig nő a tartozás, azután pedig ha az előre lezsírozott vevő kb féláron megvette még a fennmaradó hitelt követelni fogja a bank.
Nekem hál Isten "csak" egy autóhitelem van, ott az 1M-ból lett 2.5 év után 1.6M a tartozás, soha többet nem veszek fel hitelt, inkább lakok albérletben amíg nem tudok kifizetni egy lakást, vagy a család összedobja, ők nem teszik tönkre az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!