Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ti mennyit tudtok félretenni...

Kapo1588 kérdése:

Ti mennyit tudtok félretenni egy hónapban?

Figyelt kérdés
érdemes e gürcölni megvonni magadtóla dolgokat ha így is csak 30-40 ezret tudsz félretenni:S
2012. febr. 27. 07:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát igen erről beszélek.. de tény hogy tenni kell félre.. csak nah szélmalomharc az egész.
2012. febr. 27. 10:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Változó, amit nem költök el az ugye félretevődik automatikusan. Általában kevesebbet költök mint amennyit keresek szóval mindig marad vmennyi +ba.
2012. febr. 27. 10:41
 13/19 anonim ***** válasza:

Kb 280 000 forintnyi fontot tudunk félretenni ketten a párommal.

Korábban otthon szinte semmit sem tudtunk, mert ő az egészségügyi diplomájával nagyon keveset keresett.

2012. febr. 27. 11:56
 14/19 A kérdező kommentje:
nah pl a 280 már szabad szemmel látható összeg.. tudom én h külföldön drágább a megélhetés de akkoris. ha 50 ezerrel számolsz egy évbe az 600. nekem egy havi megélhetésem 100 kb. tehát egy évet végig dolgozok félreteszek megvonok magamtól dolgokat akkor tudok félre tenni félévre való vésztartalékot.. ami semmi kb. ha utána elvesztem az állásom jó eséllyel nem találok fél év alatt... Eddig nem akartam külföldre menni úgy gondoltam az a kihívás ha itthon megélek de lassan rájövök h lehetetlen küldetés:)
2012. febr. 27. 13:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, de mi nem csak a pénz miatt jöttünk külföldre, mert én azért otthon sem kerestem rosszul, hanem a körülményekből, hozzáállásból lett elegem. Vendéglátásban dolgoztam otthon is, és SEHOL sem fizették ki a szabadságokat, mindenféle mondvacsinált okokkal, mintha egyáltalán ezt ők dönthetnék el, és nem kötelezné őket törvény. Sokszor utólag variáltak a megbeszélt pénzen, mondván hogy szezonban "túl sokat keresünk", de persze alap volt hogy 300 órát menni kellett/hónap. Bejelentve 6 órára voltunk, ehelyett dolgoztunk 13-16, de volt hogy 19 órát/nap, kettős jelenléti ívet voltunk kötelesek aláírni, arra az esetre ha kijön a munkaügy.

Emellett mindig mindenért mi voltunk a hibásak, ment a szarkavarás, meg a b@szogatás.

Nekem főleg ebből lett elegem, hogy 32 évesen hülyének néztek, és bárhová mentem otthon sehol sem volt jobb a helyzet.

2012. febr. 27. 14:31
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha tudtam volna "segget nyalni" akkor lett volna olyan hely ahol sokáig kihúzom, de könnyebb most így nekem.

A kommunista sarló, és kalapácsot ma már felváltotta a galamb, és a fagyi:

[link]

2012. febr. 27. 14:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Mindig érdemes félrerakni. Mi kb. 30%-át félretesszük a jövedelmünknek, de így is sokáig tart mire lakáshoz juthatunk.
2012. febr. 27. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:
300 ezret tudok félretenni havonta, ebből 50 megy tartós lekötésre, mint biztonsági tartalék, a többi befektetem.
2012. febr. 28. 16:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja, félretenni mindig érdemes. 30-40 ezer nem olyan kevés, és persze kérdés, hogy mit kell ezért megvonni magadtól. Ha éhezel és fázol, akkor nincs értelme, de a benzinen, új ruhákon, könyveken, utazgatáson van értelme spórolni. Ha nagy a baj, akkor van tartalékod, van mivel átvészelni.
2012. febr. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!