Megkaptam életem első teljes munkaidős állását Budapesten, nettó 192. 000 Huf-ot kapok. Az albérletet+rezsit nem számolva mennyiből jönnék ki egy hónapban? Tudnék-e esetleg félretenni?
Fain kis állás!
Szabad érdeklődni milyen munkakörben kaptad?
Az eddigi szokásaidon, önfegyelmeden, céltudatosságodon sok múlik.
Ha nagyon görcsösen vered fogadhoz a garast, akkor könnyen előfordulhat, hogy lesz egy gumieffektus, vagyis egyszer csak rád tör egy vásárlási láz. Ha nincs semmi célod, akkor elszórod a pénzt.
Azt javaslom, hogy vezess egy füzetet, és írd bele a bevételeidet, kiadásaidat (mikor mire mennyit), majd elemezd a szokásodat. Később az ez alapján nyert tapasztalatokat alaposan fel tudod használni. (mik a túlzott kiadások, mik a minimálisak, és mi az arany középút)
A pénzed alapján szépen félre tudsz tenni, főleg, ha van egy kitűzött célod, amire gondolva szívesebben lemondasz bizonyos dolgokról.
(következő fizetés napján "pénzügyi hó végén" színessel a kiadásba írd be a megmaradt pénzt, ami a megtakarítást képezi.
Ha hasznosnak tartjátok a válaszom, megköszönöm a felpontozást. ;)
Bőven tudsz félretenni.
Én bruttóban kapok ennyit, a nettóm 120 körül van. Igaz, hogy elég spórolós vagyok alapból, de így is tudok rendesen félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!