Egy hiteliroda utánanézhet annak ha én öket kikerülve megyek a bankhoz hitelért? A barátom után? Aki nem irt alá semmiféle megbizást! Mert kicsit megijedtem van rá okom?
Többféle megbízási szerződés létezik, minden hiteliroda a saját szája íze, érdeke szerint fogalmazza meg és van, ahol munkadíjat, kizárólagosságot is kikötnek (nem a nagy, neves hitelirodákra gondolok, ahol nagyjából egységes a szerződés).
Hivatalosan nem nézhet utána a bankoknál, hogy vettél-e fel hitelt, de mint tudjuk, a kapcsolatok sokat számítanak...
Viszont ha csak sikerdíjas volt a szerződés, akkor jogilag nem lehet semmilyen követelése.
ha adott bankra írtál alá megbízást, amjd náluk intézed a hiteled, akkor beadhatja a hiteles az általad aláírt megbízást a bankba és megkapja a jutalékát. Én is hitelügyintéző vagyok és anno volt ügyfelem, aki a hitelbeadás előtt lelépett és bement a bankfiókba. felhívtam egy ismerős fiókvezetőm, rákerestettem a rendszerben, benne volt. így beadtam az általa aláírt papírom és megkaptam a jutalékom. Rengeteget segítettem neki, de kedves ismerősök lebeszélték és megijedt, hogy majd utólag fizetnie kell nekem, pedig nem kellett volna, csak a hiteligénylése lett volna gördülékenyebb. Én kaptam a megbízásom alapján jutalékot, ő szerintem nem is tud róla...
Amúgy van olyan hitelcentrum, akiknél aláírod, ha megkerülöd őket, akkor behajthatják rajtad a jutalékot. Nem szoktak vele foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!