Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van e lehetőségünk hitelt...

Van e lehetőségünk hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk megvenni egy családi házat, kb 4 M Ft hitelre lenne szükségünk. Ebből 3 a ház ára a többi kezelési és egyébb költség, plusz egy kis felujítás mert egy két dolog még hiányzik hogy lakható legyen.

A gond az hogy a Fundánál ugyebár most nem lehet áthidalót felvenni (3,2 M ra van a szerződés), tavaly kötöttük novemberben, és van kb500 E Ft megtakarításunk is amit bankba tartunk egyenlőre folyószámlán. A kérdés tehát az hogy vajon kapunk e hitelt valahol ugy hogy most csak a páromnak van munkája közalkalmazottként.

Előre is köszönöm a segitséget.

2012. febr. 1. 11:45
1 2 3
 21/24 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

A Fundamenta a CHF-os végtörlesztések miatt szüntette be a hitelfolyósítást, mert különben 500e ember ment volna hozzájuk áthidaló meg egyéb forint alapú kölcsönért, hogy kiváltsák a CHF-ot,amit valljuk be őszintén nem bírtak, ezért függesztették fel, szerintem nem sokára újraindul hitelezés /nem 100%/. A házzal kapcsolatban pedig egy kis számolás:

4M Ft most felvéve, a legkisebb kamat most 12-13%, azaz minimum 8M Ft-ot fogtok visszafizetni a 10-20-vagy akár 30 év alatt a banknak.

Ha 6M-t ér a lakás, és ti 8-t fogtok visszafizetni, akkor az hol éri meg??

Míg hogyha vártok, lehet nem kaptok 4M Ft-ért lakást, de később 6M-ért 6M-t fogtok kiadni,ha addig továbbra is gyűjtötök.

+A Fundamenta szerződéses összege jelenleg nem sok vizet zavar. Amennyit megkap valaki havi 20e Ft-os befizetéssel az a 4. évben 1,3M Ft, a 8. évben pedig 2,6M Ft, ennyi.

2012. febr. 1. 16:02
 22/24 anonim válasza:
a FUNDAMENTÁNAK NEM AZ A LÉNYEGE, HOGY KAMATMENTESRE JÖN KI AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL? ÉN IGY TUDTAM, ÍGY MONDTA AZ ÜGYINTÉZŐNK
2012. febr. 1. 16:25
 23/24 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Nem, az a lényege, hogy lakáscélra kap mindenki 30% Állami támogatást! Ez nem éri meg nekik, ezért reklámozzák agyba főbe a hitelüket. Ami nem rossz, de nem az a lényege, hanem az, hogy mindenkinek aki megtakarít és nem hitelt vesz fel 30% olcsóbb lesz a lakása/vagy a felújítása.
2012. febr. 1. 18:28
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megérte itt megkérdezni.

Amugy sztem is hamarosan ujból lesz a fundamentánál áthidaló kölcsön.

A párom jobban hajlik arra a megoldásra hogy várjunk még, és a félretett pénzből házasodjunk össze, én meg költöznék és összeházasodnék.. Lehet albiba kéne menni. De azt meg ő nem akarja.

Nem akartam bemenni a bankba ezügyben, mert ott mindig ránk akarnak sózni valamit, és csak érdeklődnénk egyenlőre. De lehet nem kéne fájdítani a szívünket a nézelődéssel...:(

2012. febr. 2. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!