Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van e lehetőségünk hitelt...

Van e lehetőségünk hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk megvenni egy családi házat, kb 4 M Ft hitelre lenne szükségünk. Ebből 3 a ház ára a többi kezelési és egyébb költség, plusz egy kis felujítás mert egy két dolog még hiányzik hogy lakható legyen.

A gond az hogy a Fundánál ugyebár most nem lehet áthidalót felvenni (3,2 M ra van a szerződés), tavaly kötöttük novemberben, és van kb500 E Ft megtakarításunk is amit bankba tartunk egyenlőre folyószámlán. A kérdés tehát az hogy vajon kapunk e hitelt valahol ugy hogy most csak a páromnak van munkája közalkalmazottként.

Előre is köszönöm a segitséget.

2012. febr. 1. 11:45
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem, a párom 90 E.Ftot keres, ebből 20 a Funda, én meg 40 E ftot keresek átlagosan havonta, alkalmi munkákkal.
2012. febr. 1. 11:50
 2/24 anonim ***** válasza:
52%
Azaz 70+40=110e ft-ból fizetnétek a 4M hitelt? Átgondoltátok ti azt hogy a háznak rezsije lesz, és enni is kell majd néha valamit? Egyik bank sem fog hitelt adni ilyen fizetésekre, és ha adna is a ház lenne a fedezet, azaz vettetek egy házat a banknak, mert náluk landolna az tuti.
2012. febr. 1. 12:13
 3/24 A kérdező kommentje:

Szia! Igen átgondoltuk. De pont ezért nem merünk belevágni, Mert emiatt nem biztos hogy kapnánk hitelt.

A ház amugy kb 6 M Fot ér, És hosszabb távra vennénk fel a hitelt. Alacsony a rezsi am, max 20E egy hónapban, és szerencsére anyósoméktól 2 utcára van akik meg nem nem akarják hogy elköltözzünk. Annyira alkalmi vétel lenne, fel is van nagyjából újítva ezért nem akarjuk veszni hagyni. ha más nem még a funda le nem telik otthon maradnánk a szülőknél.az kb 4év, és abbol kifizetnénk a fennmaradó hitelt. valahogy igy gondoltuk..mondjuk 4 évig havi 50 et fizetnénk, otthon laknánk, és négy év után meg a fundát felvéve havi 38at fizetnénk 6 évig...23 évesek vagyunk, egy ilyen alkalmat elszalasztani lehet vétek lenne..

2012. febr. 1. 12:22
 4/24 tetro ***** válasza:

jól értem, fél milliótok van, de négymillióért akartok házat venni, és a szerződésben csak 3.2 lenne?

hitelt szerintem nem kaptok most a ház értékének 50%-a felett.

2012. febr. 1. 12:25
 5/24 A kérdező kommentje:
Igen, fél milla.. a házat 4 re tartják, de nekünk 3 ért is odaadnák, A 4 az csak egy hasamra ütök összeg volt, Valahogy a Funda lejáratával akarunk kalkulálni.. abban még csak 80-100 E ft van ha jol tudom még az az idő sem telt le ami után fel lehet venni az áthidalót.
2012. febr. 1. 12:32
 6/24 A kérdező kommentje:
A funda szerződéses összege 3,2M .
2012. febr. 1. 12:35
 7/24 tetro ***** válasza:
így nem tudjátok megvenni. ráadásul jelenleg nagyon magason van a lakáshitelek kamata.
2012. febr. 1. 12:35
 8/24 tetro ***** válasza:
mit jelent az hogy a funda szerződéses összege?
2012. febr. 1. 12:36
 9/24 anonim ***** válasza:

Nem igazán értek hozzá,de ha 3 millióért veszitek a házat és a banknak se igazán szokása felül értékelni....szóval 3 milliós házra nem hiszem,hogy 4 milliót megadnának pláne ennyi fizetéshez,de lehet ha a fundamentás dolgot is belenézik akkor talán. A másik ami elgondolkodtató,hogy ilyen fizetés mellé nagyon elképzelhető,hogy kell a bank 1 vagy 2 pl kezes és miután neked nincs rendes munkád te nem leszel jó!

Egyébként meg besétálsz egy bankba elmondod mit szeretnél és kapásból elmondják mennyire megvalósítható és miket kell teljesíteni.

2012. febr. 1. 12:38
 10/24 A kérdező kommentje:
Igazából az a baj hogy ha 4 évvel ezelött kötöttünk volna fundamentát erre az összegre(3,2) és emellett meglenne az az 500 ezer fointunk a bankban akkor minden jó lenne.. Mert futná, de nem hiszem hogy az eladó a mi kedvünkért vár még 4 évet h eladja a házat.. Éritek?? Vagy hülye vagyok?
2012. febr. 1. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!