Van e lehetőségünk hitelt felvenni?
Párommal szeretnénk megvenni egy családi házat, kb 4 M Ft hitelre lenne szükségünk. Ebből 3 a ház ára a többi kezelési és egyébb költség, plusz egy kis felujítás mert egy két dolog még hiányzik hogy lakható legyen.
A gond az hogy a Fundánál ugyebár most nem lehet áthidalót felvenni (3,2 M ra van a szerződés), tavaly kötöttük novemberben, és van kb500 E Ft megtakarításunk is amit bankba tartunk egyenlőre folyószámlán. A kérdés tehát az hogy vajon kapunk e hitelt valahol ugy hogy most csak a páromnak van munkája közalkalmazottként.
Előre is köszönöm a segitséget.
Tudom a bankba lenne a legegyszerűbb,de előtte meg akartam itt kérdezni hogy ne a bankba röhögjenek a képembe hogy mit is gondolok.. Az lenne a jó ha az a k*va munkaszerződésem meg lenne már, mert be van igérve. havi 50 lenne igaz nem sokkal több de fix, és erre felé nagyszó ha munkája van az embernek..Miért ilyen nehéz komolyan. annyit agyaltunk már ezen. Hálistennek a szülők amugy vállalnák a kezességet.
A funda szerződéses összeg azt ugy értettem hogy amikor lejár a szerződés majdnem 4 év mulva akkor hitellel együtt meg a befizetéseinkkel együtt + állami támogatással ennyit kapnánk.-3,2M-át.
ja értem, hogy a fundába fizettek be pénzt, és az 4 év múlva összesen 3.2 lesz, de addig nem lehet felvenni, ugye?
nem hiszem, hogy van bármelyik banknak áthidaló kölcsöne ilyen esetre
Igen, igy igy..A fundának van áthidalója de most beszüntették a lakáshitelek kiváltása miatt. Mindenki erre a kiváltásra vette fel,és emiatt átmenetileg jegelték ezt a szolgáltatlást.
Igazábol mi saját erőnkből szeretnénk ezt végig csinálni, Nem nagyon akarunk más segitségét, max a kezesség, pedig megtehetnénk, mert az én szüleim is, meg a párom szülei is viszonylag jól állnak, de mi ugy vagyunk vele hogy azért ők dolgoztak meg, és ezért meg mi akarunk.
Olyan jól át lett alakítva az a ház, már csak nagyon kicsit kellene hozzátennünk, 3 szoba, nappali szép fürdő szép kert.... és sztem ha felbecsültetnénk akkor nem 3 hanem 5,5-6 is meglenne, már azokhoz képest amit eddig néztünk..
Szerintem még az is megoldás lehetne ha beszélnétek az eladóval, és ha belemegy:
Írjatok olyan adásvételit amiben szerepel hogy most adtok 500ezret, és amint lejár a fundás szerződés akkor a 3.2M-t megkapja még. Így nem 3, hanem 3.7M kapott a házért, viszont kérdés vár-e 4 évet a plussz 700 ezer miatt, vagy nem. Ha neki azonnal kell a pénz akkor nem megy bele, de egy kört megér talán, és így a bankot is kihagyjátok. Ügyvéd, és 2 tanú előtt megírjátok a szerződést, 3 példányban, 1 marad az ügyvédnél. Ha ismerős az eladó, és tud várni hátha belemegy.
Igen, számoltunk ilyen egyéb díjjakkal, 5 éve vettek nővéremék házat,ő is mesélte akkor hogy ezt is bele kell kalkulálni.
Ez az "ügyvédes 4 év mulva fizetős" ötlet tetszik, de szerintem nem menne bele. Mondjuk egy próbát megér.
Köszönöm a válaszokat.
off
ne haragudj ,le vagyok döbbenve!!!!A mai napig nem tudtam róla h nincs áthidaló. Idén akartuk kezdeni az építkezést! nem hiszem el...
mi is 1 szobába lakunk 3an nem plasztik csöcsre kéne a pénz!
jól megsz**tuk mi is akkor!
ja és tegnap hívtak a fundamentától h meg vagyunk-e elégedve?
persze minden oké mondtam,
azt leszámítva h valami újság előfizetést ÁLLÍTÓLAG MEGRENDELTÜNK. ki nem fizetem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!