Kezes lett a ferjem akaratan kivul! Mit lehetne tenni?
Eleg kiborito helyzetbe kerultunk, lenne par kerdesem evvel kapcsolatban:
Sogorom hitelenel ferjem lett a kezes, a sajat tudta nelkul! Nem irt ala semmit, csak annyit mondott neki az occse, hogy kizarolag ugy kaphatja meg a penzt, ha valaki mas szamlajara utaljak! Ferjem megadta a bankszamlaszamat, csak ennyit es semmi tobbet, es mikor megerkezett az osszeg, utalta is tovabb az occsenek. Egy honap elteltevel eszrevettuk, hogy levontak valamennyit a ferjem szamlajarol, eloszor nem is ertettuk, aztan kutakodtunk is egy kicsit, es igy derult ki, hogy O a kezes az occse hitelenel. Tovabba az is kiderult, hogy nem vontak semmit se tolunk, hanem az occse fizetett a ferjem szamlajarol.
Rogton fel is vettuk a kapcsolatot a hitelezovel, elmagyaraztuk nekik a helyzetet, hogy a ferjem semmit nem irt ala, de Ok egyre csak azt hajtottak, hogy ha nem vallalta a kezesseget, miert nem kuldte vissza a penzt... Es, hogy most mar vissza kell fizetnunk!
Az erdekelne, hogy mi tortenik ha nem fizetunk? Megterhelhetik vele a szamlankat?
Es ha beperelnenk Ot, lenne eselyunk nyerni, igy, hogy a mi szamlankra erkezett a penz, es nem utaltuk vissza?
Nem tudom mit lehetne tenni... :(
Nem a digitális aláírás egy chipkártya.
Változatlanul nem értem, hogyan tudott a férjed számlájáról utalni, egyáltalán miféle hitelező cég az ilyen. Ha jól sejtem olyan felhatalmazást kérnek a kezestől, ami alapján inkasszóval megterhelhetik a számláját, vagy a bankkártyáját nemfizetés esetén. De ha a férjed ilyet nem adott, akkor hova ment fel az öccse, és mit utalt. Én már holnap letiltanám a bankkártyát, megnézném a számlán a beszedési megbízásra jogosultakat, és megváltoztatnám a netbank jelszavát.
A kezes az adós nemfizetése esetén átvállalja a tartozást, az rajta is behajtható. Viszont ezzel a tartozás átszáll rá, tehát ő követelheti az adóstól (ebben különbözik az adóstárstól.)
Viszont ha a férjed semmit sem írt alá, akkor innen kezdve csalás és magánokirathamisítás.
Anyuka meg magára vessen, az ő nevelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!