Ha odáig jut egy tartozás, hogy foglalnak, de írok egy papírt, hogy a lakásban minden a férjem tulajdona, akkor elvihetnek valamit?
Téged, fedezetelvonásért és csalásért.
A börtönbe.
Ahhoz kicsit több kéne, mint hogy mikor már borul minden körülötted, akkor próbálsz ilyen trükkökkel élni.
Pl. ha az elmúlt pár évben albérletben laktál volna, és mikor kivetted, a bérleti szerződésbe belefoglaltátok volna, hogy a lakást bútorozottan adják ki, és ott minden a bérbeadó tulajdona, az már máshogy nézne ki.
Nem azután, hogy már foglalni akarnak!
"Ha nem tudod a részleteket ne kritizálj, még te is kerülhetsz ilyen helyzetbe..."
Én nem, én nem veszek fel soha hitelt, addig nyújtózkodok, míg a takaróm ér.
Azért, mert te erre nem vagy képes, ne feltételezd, hogy mindenki olyan.
Meg utólag már mit akarsz ezzel?
Elsőnek igaza van, ezt már a legelején kellett volna tisztázni. Miután kiment a felszólítás, a kutyát nem fogja érdekelni. A saját kézzel írott papír meg nem ér semmit. Ahhoz legalább két tanús "papír" kell, vagy inkább közjegyzői okirat.
"Anyukám meghalt tőle "örököltem" a hitelt. Remélem most már boldog vagy... Nem én vettem fel."
Örökölt tartozást csak az örökség erejéig lehet behajtani.
Ha mondjuk örökölsz egy 6 milliót érő házat, amin van 10 millió tartozás, akkor a házat el lehet árverezni (elmegy mondjuk 4 millióért), akkor max. 2 milkát kell kifizetned, ha az öröklés idején annyira értékelték.
De le is lehet mondani az örökségről a hagyatéki tárgyaláson, és akkor nem örököltél volna se vagyont, se tartozást se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!