Mit csináljak 1 000 000 Ft-tal? 19 éves lány.

Figyelt kérdés
2009. máj. 4. 12:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az attól függ, mikor, és mit akarsz vele csinálni:

- ha a megélhetésedhez folyamatosan szükséged van rá, hogy hozzáférj, akkor nyiss egy AXA-számlát! Ott lekötés nélkül is kapsz rá 9%-os (mindenkori jegybanki alapkamat mínusz 0,5%-ot) kamatot. Neten is megkötheted. Kényelmes, egyszerű, könnyen hozzáférhető.

- ha nincs rá szükséged mondjuk 1 évig, akkor kösd le egy bankban! Pl. a K&H-nak van most valami 12-13%-körüli éves lekötése. De jó lehet az Erste, vagy a Rafi is.

- vagy pl felezd meg, az egyik felét kösd le, a másik mehet az Axa-számlára.

Banki lekötéstől ne félj, mert ha csődbe is menne a bankod, az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanít.

-vagy vegyél mondjuk 1-2 éves állampapírt. Az is fix kamattal megy.

- Pl egy garázs is jó lehet, ha tudsz ennyiért venni, és ki is tudod adni, de ott is előfordulhat probléma: nem veszik ki, nem fizetnek rendesen, hirtelen kell egy nagyobb összeg, akkor nem tudsz hozzáférni, mert nem tudod eladni.

2009. máj. 5. 03:00
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Pillanatnyilag nem akarom elkölteni, de később szükség lehet rá. Nem akarom, hogy elértéktelenedjen, a kamat jól jönne a tanuláshoz. Azt kivenném. Bankba teszem egyelőre, s lekötöm (fél évre?)

Jó ötlet az axa. De máshol csak 1 mill fölött kapok ilyen maas kamatot, nem?

Attól féltem, ha államcsőd lesz. De ez nem olyan nagy összeg, ugye? Ezt kifizetik. Remélem.

2009. máj. 5. 09:17
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Nyuszóka, ha államcsőd lesz, akkor minden ami ebben az országban van az államé lesz. Mindent államosítanak majd és sok ember magántulajdona, évek alatt összekuporgatott pénze odavész. De ezt nem láthatod előre.
2009. máj. 5. 19:50
 14/22 A kérdező kommentje:

Azt mondták, még van 3 hónap:)

S akkor azt szét lehetne osztani? Mert talán még jól is járok.:/

::nekem ez az egyetlen vagyonom és hosszú ideig még ezis lesz, ezért nagyon ragaszkodom hozzá.

2009. máj. 6. 08:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne ijedj be, csak ugratnak a többiek, mert ugrasz rá!

Nem lesz államcsőd. Se most, se három hónap múlva, se jövőre. A pénzedet legjobban akkor forgatod a legjobban, ha nem dőlsz be túlzott kamatígéreteknek. Olyan bankban helyezd el, ahol a számlavezetési költség és a pénzfelvételi költség a lehető legalacsonyabb és emellett a lehető legmagasabb kamatot kínálják. Ez gondolkodást és főleg a különböző bankok ajánlatainak összevetését igényli. Ha nem vagy lusta és kb 3 havonta újra és újra végiggondolod, jól jöhetsz ki a befektetésből. Az a lényeg, hogy most biztonságos befektetést találj és az pedig nem az OTP!!! Nézd meg a kamat és költség arányár!

2009. máj. 6. 22:39
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2009. máj. 7. 08:44
 17/22 anonim ***** válasza:
57%

1. NE TERJESZD!!!

2. Ott a bank...mindig a lehető legjobb kínálatot nézd meg! Nézd meg az apró betűs részt is!!

Sajnos ebből lakást nem lehet venni, úgyhogy ha türelmes vagy, tedd nyugodtan be a bankba!

2009. máj. 8. 11:31
 18/22 anonim válasza:
Add nekem! :)
2009. máj. 9. 10:29
 19/22 anonim válasza:

Nekem lenne ennyi "vagyonom", ami rám maradt volna anyuról az 5 pici mellett.....

Anyukám meghalt 4 hónapja, elmaradás annyi van mint állat, kaja egy szál sem, net is a szomszédból...

ja és 5 pici gyerek éhezik nap mint nap.

Ha kiváncsi valaki megnézheti a honlapot....

www.kalmanmaria.mlap.hu

2009. máj. 9. 13:08
 20/22 anonim válasza:
Lehet hogy államcsőd nem lesz, de a forint már most sem ér semmit, szóval szerintem váltsd át euróba és kösd le, én is így tettem egy kicsit nagyobb összeggel!
2009. máj. 9. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!