Akiknek vannak lova (i)! Örülnétek neki ha 15-20 éves lány/lányok mennének néha segíteni lovat pucolni, istállót takarítani, úgy, hogy semmit nem kérnek érte cserébe?
Én örülnék neki, ha bárki jönne lovat pucolni, lovagolni, nem kérnék érte semmit cserébe.
20 éves egyedülálló lányoknak meg méginkább örülnék, de ez más kérdés. :-D
Igen, erről van szó, amiről az utolsó beszélt. 15-től 18 éves koráig még kiskorú, ha valami baj történik, akár az istállóban, akár a karámban, a ló tartója felel érte. Mert a szülők, ha valami rossz történik, nem lesznek megértőek, nem fogják azt mondani, hogy OK, minden rendben van, nem a gazda hibája, hanem akár be is perelhetik.
Ezért jelentős kockázattal bír akár a lovagoltatás, akár a pucolás, istállótakarítás is.
Ez a fajta segítség a legrosszabb, a lótartónak totál ráfizetés. Nem lehet egyedül hagyni, mi van, ha történik valami baleset, hiszen kiskorú - írták ezt már előttem is. Nincs gyakorlata, fogalma sincs, mit hogyan kell csinálni, mindent meg kell tanítani, ami tovább tart, mint ha magam megcsinálom. Cserébe még arra is rámegy az időm, hogy lovagolni tanítsam, olyan ugyanis soha nem lesz nálunk, hogy valaki csak úgy felügyelet és segítség nélkül lovagol, komoly kárt tehet a lóban és saját magában is.
Szóval csajok, ez nem túl jó ötlet.
De vannak akik felelősséggel is bìrnak és nem úgy viselkednek a lóval mit a kutyával.
Nekem pl. edzőm olyan, h teljes mértékben el lehet vele hülyéskedni,de a lovaknál megköveteli a rendet és a figyelmet. Szertim ez így van jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!