Hogyan tudnánk kimászni eböl a helyzetből?
És kinek a nevén van a ház?
És mit javasolt a bank megoldásnak?
én át sem vettem volna így az örökséget a helyetekben...
a pénz, amit anyós felvett, hová lett? a banki ügyintézőt kérjétek meg, hogy adja ki a hitel tulajdonosának a nevét, ha nem teszi, akkor szólítsa fel az ügyvédetek erre a bankot
AZért nem egészen értem,ha az anyós adta a házát fedezetül, az csak olyan konstrukcióban mehetett ahol ő az adóstárs vagy a kezes.
Ebben az esetben az örökség átvételekor ezt is örököltétek. Tehát a banknak szóba kéne állni veletek. Bemutattátok a hagyatéki végzést?
Ja,ésmég egy.
Az örökségetek nem egy családi ház volt. Egy megterhelt családi ház.Anyós felvette azt a pénzt és elköltötte valamire. Tehát amikor átvettétek az örökséget akkor tudtátok,hogy az nem teljesértékű
Ha hozzájárult,hog megterheljék a házat akkor ő a kezes.
Benne van a szerződésben. És aki az örösöke az vagy ezt is örökli,vagy semmit.
Akkor olvasd végig mégegyszer. Mivel az ingatlanával felel ezért pont olyan mint a kezes. Ha te nem fizetsz,akkor ő is meg fogjakapni a felszólító levelet, hiszen elemi joga védeni az ingatlant.
Ha te nem fizesz, akkor ő fizethet, a banknak tökmindegy.
Ahogy ebben az esetben is az anyós törlesztett.
Még ha teljesen idegen embertől veszek egy ymegterhelt ingatlant,akkor is jogom van a bank felé törleszteni a tartozást,és akkor az ingatlan tehermentes lesz.
Tehát a bank igenis szóbaáll velük. Törleszthetnek. Gondolom elmaradt a törlesztés és végrahajtási szakaszba került az ügy. De akkor is lehet még tárgyalni,el kell menni és meg kell egyezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!