- 180ft-os végtörlesztés - Mi van azokkal akik még korábban, de ebben az évben végtörlesztették CHF lakáshitelüket, amennyiben lehetővé teszik a 180Ft-os végtörlesztés lehetőségét?
Azon túlmenően, hogy nem értek egyet a felvetéssel, pontosabban, szerintem nem azt a réteget segíti a kormány akiket kellene, borzasztóan igazságtalannak tartom.
Érdekelne, hogy ha megszavazzák a lehetőséget mi lesz azokkal akik fogukat összeszorítva, banki forint kölcsön és családi segítséggel kifizették lakáskölcsön tartozásukat korábban?
Jó tudom örüljek, hogy megszabadultam a hiteltől, de azért tegyük hozzá, hogy eddig a kormánynak értelmes ötlete nem volt a helyzetre - hozzáteszem ez sem az - én pedig nem voltam hajlandó tovább várni, áprilisban 205Ft-nál végtörlesztettem. Ez igazolt is, mert utána már 265ft-ot is elérte a HUF/CHF árfolyam...
Ha valaki hasonló cipőben jár érdekelne a véleménye a dologról!
Igaza van a szocpolos válaszolónak. Nekünk sem járt, mert kicsit később jött a baba, mint a lakásvásárlás. Egy hajszálnyival. Utólag meg már csak új lakásra adtak. Akkor most verjem a tamtamot, mert mások előbb szültek és kaptak?
Így jártam és kész.
A Szocpol hasonlatra azért annyit mondanék, hogy amikor bejelentették, hogy megfog szűnni x hónap múlva, még volt lehetőség rárabolni a támogatásra...
Nekünk milyen lehetőségeink voltak?
Közölték, hogy 180ft-on törleszthetünk havonta és az árfolyam különbözetet pedig gyűjtik egy forint hitel számlán amit majd 3 év múlva kezdhetünk szintén törleszteni.
A nyári hónapok folyamán a CHF pedig elérte a 265Ft-ot is, hát köszönjük szépen a lehetőséget...
Én is ebben a cipőben járok, idő előtt végtörlesztettem, nem vártam
meg a törvényt.
Állítólag a napokban jelent meg a törvény kiegészítése, vagy a
végrehajtásról szóló kormány rendeletben a szokásos visszaható hatály
(kivételesen kedvező a hiteleseknek), hogy bizonyos ideig, aki már
teljesített, azokra is vonatkozik a kedvezmény.
Ezt kellene a fórumozóknak közösen megtalálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!