- 180ft-os végtörlesztés - Mi van azokkal akik még korábban, de ebben az évben végtörlesztették CHF lakáshitelüket, amennyiben lehetővé teszik a 180Ft-os végtörlesztés lehetőségét?
Azon túlmenően, hogy nem értek egyet a felvetéssel, pontosabban, szerintem nem azt a réteget segíti a kormány akiket kellene, borzasztóan igazságtalannak tartom.
Érdekelne, hogy ha megszavazzák a lehetőséget mi lesz azokkal akik fogukat összeszorítva, banki forint kölcsön és családi segítséggel kifizették lakáskölcsön tartozásukat korábban?
Jó tudom örüljek, hogy megszabadultam a hiteltől, de azért tegyük hozzá, hogy eddig a kormánynak értelmes ötlete nem volt a helyzetre - hozzáteszem ez sem az - én pedig nem voltam hajlandó tovább várni, áprilisban 205Ft-nál végtörlesztettem. Ez igazolt is, mert utána már 265ft-ot is elérte a HUF/CHF árfolyam...
Ha valaki hasonló cipőben jár érdekelne a véleménye a dologról!
Még nincs kész a jogszabály.
Ha kész lesz, benne lesz minden infó, addig fölösleges találgatni.
"szerintem nem azt a réteget segíti a kormány akiket kellene, borzasztóan igazságtalannak tartom. "
Ez mindig felmerül. Gondolom itt azokra gondolsz, akik felvették 150 Ft-on a frankhitelt (már akkor is BŐVEN önerejükön felül) , és most nem tudják fizetni, mert emelkedett 40%-ot. Velük mégis mit lehetne tenni?
Fizesse ki az állam a lakásukat, és kapják meg ingyen, azért mert okos módon a nettó 80.000-s fizetésükből 40.000-t bevállaltak? Vagy mit kéne tenni?
A 180 Ft-os végtörlesztés egyébként nekik is segítség lehet, mivel ha pl. felvettek 8 milla kölcsönt 150 Ft-os frankkal, az most 12,6 milla tőketartozást jelent. Ha 180 Ft-on kiválthatják forint alapú kölcsönre akkor a tőke 9,6 milla lenne. Ez persze több, mint a 8, de kevesebb, mint a 12,6 és lássuk be, a frank nem mostanában fog 180 ft alá menni. Valamint a 9,6 millát kellene törleszteniük forint alapon, ami kicsit több lesz, mint a 8 milla törlesztése volt, DE KEVESEBB ,mint a 12,6 milláé.. :)
Szóval szerintem nagyon gáz ez a mindenért hisztizés című hozzáállás. Ha nem csinál semmit a kormány, akkor f@sz, ha próbálja végigverni az egész EU-n ezt az igencsak jó szándékú verziót, akkor megint csak f@sz.... :) Nem értem én ezt...
Jó oké igazad van, Én végiggondoltam amikor felvettem és még így is teljesíteni tudtam, hogy 40%-os drágulással nem kalkuláltam.
Én attól tartok, hogy ebből a lehetőségből kiszorulok, mivel már helytálltam korábban magamért, nem kis áron, és nem vártam türelmesen a kormány segítségére... :(((
:((( Sajnálom, hogy így látod, az irigység nem jó szó szerintem, talán nevezhetünk kapzsinak.
De mindenesetre ha a különbözetet visszakaphatnám egyúttal az életem is normál útra térne, úgy ahogy elméletileg pár embernek erre lehetősége is lesz, míg nekem valószínűleg nem... De persze ezek feltételezések, mert lehet hogy a dolog életbe sem lép. Vagy életbe lép és igényt tarthatok a különbözetre :)))
"vagy gondoljunk bele, annak is lehet gondja hiteltörlesztéssel, akinek forint hitele van"
Neki nem változott a törlesztése, ergo már az elején tudhatta, hogy ez a havi részlet megy, vagy sem. Én személy szerint nem a határra kalkulálnám a törlesztőrészletem (és nem is úgy tettem), hanem úgy, hogy ha esetleg egy kereset kiesik néhány hónapra, akkor is tudjam fizetni.
bekalkulálod az árfolyamkockázatot -megjegyzem, 30 ft-ról beszéltek anno a bankok 5 év alatt- kb. 70ezret tudnék fizetni/hó, ez a plafon, gondoltam így majd röhögve kifizetem a ténylegesen bevállalt 40-et aztán mi lett belőle, na mi? 90.
Aki meg végtörlesztett, örüljön hogy letudta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!