Hiteltanácsadók, ha 10m-s hitelembe befizetek 3m-t, akkor kb. mekkora törlesztőcsökkenésre számíthatok, tól-ig?
Köszönöm a válaszokat.
Kiváltani nem szeretnénk, ugyanis az volt a lényeg a felvételkor is és még most is, hogy a törlesztőrészlet minél alacsonyabb legyen.
Ha ft alapú hitelt vettünk volna fel, akkor kb. 80eft lett volna a havi fizetendő összeg. Ehhez képest így, hogy frankban vettük fel, mióta fizetjük ( 4 éve ) még csak most augban értük el ezt az összeget egy alkalommal. Utóbbi két évben 60-65eft-ot fizettünk, előtte pedig még ennél is kevesebbet. Tehát azt hiszem, igen sok pénzt takarítottunk meg még így az árfolyamingadozással is.
És ami a jó hír: épp most, miközben írom a kommentet, most jelentették be a híradóban, hogy a franknál árfolyamkorlátot vezettek be. 275-ös euro esetén nem lehet magasabb a frank 229-nél.
Viszont ha még lentebb megy a frank, márpedig ezek alapján fog, akkor nem is lesz 10m a hitel, tehát még jobban fog "mutatni benne" a 3mft. :)
1.Budapesti vagyok és a hitelünk kamata két év alatt 0,5%-t csökkent. Lehet, hogy ez azért van mert tudok jó bankot választani, de lehet, hogy csak szerencse, én előbbiben hiszek.
2.Ha a CHF árfolyama alacsonyan van. Én úgy gondoltam ezt írtam, hogy most nem kellene kiváltani, amikor még esik a frank, de ezek szerint rosszul fogalmaztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!