Hogy van ez lakásvásárlásnál, mikor hitelt vesz fel az ember?
Anélkül, hogy látnák a házat, kész házról beszélünk, ott előtted kikalkulálják az árat. Ugyan úgy mint a biztosítók.
Az alapján már látják a max kölcsön értékét. Ezután jön a te és adóstársad jövedelme, aztán a kölcsön végösszege.
Ha ez mind meg van akkor látjátok, hogy mi fér bele a keretbe.
Összegezve: válaszd ki a házat, tulajtól érdeklőd meg a paramétereit (négyzetméter, falazat, kor, közmű, Hőszigetelés, stb.) Ezekkel az adatokkal számol majd a bank. Irány a bank: kaphattok e kölcsönt, majd mennyit.
szia,ilyenkor az ember felkeres egy bankot vagy egy jó hiteltanácsadót és elmondja, hogy mennyi a jövedelme, mennyi a hitele van-e eltartott családtagja, hol szeretne vásárolni, milyen jellegű ingatlant és mennyi az önereje. Ebből már meg lehet mondani, hogy mennyi hitelt kaphatsz.
Ha gondolod, akkor írd le ezeket az adatokat és megírom Neked, hogy meddig nyújtózkodhatsz. (hiteltanácsadó vagyok)
Szia!
Panel lakást szeretnék venni, megyeszékhelyen. Nincs eltartottam, 115 a nettóm és van 3 500 000 önerőm. Igazából egy olyan 60 négyzetméterest szeretnék, persze legjobb a hőszigetelt stb. lenne, de elég nagy különbségek vannak az árak között így ez is attól függ, hogy mennyi hitelt kapnék. Amúgy ideális lakásokat olyan 7-7.5 millióért adják erre, de 6.5-7 között is el lehet csípni egy-egy nagyon jót.
szia, feltételezve, hogy nincs más hiteled, a bankszámlád rendben van stb. A leírt jövedelemmel megfelelő adós lennél. Max 4 millió ft hitelt szeretnél felvenni, ha jól értem. A futamidőt nem írtad.
Kalkuláltam 20 év futamidőre és 4millióra, a havi törlesztőd az első 6 hónapban 32.199 ft lenne, a második félévtől 36.276 ft. 15 év futamidő esetén 1-6. hó: 37.058 ft, 7. hótól: 40.802 ft.
Ha még mindig vannak aggályaid, akkor van lehetőség előzetes bírálatra, mielőtt lefoglalóznál bármit is.
üdv,
Évi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!