Mi tortenik ha aszemelyi hitelt nem tudja az ember fizetni?

Figyelt kérdés

2007 ban felvettem szemelyi hitelt, halistennek pont miutan kezdtem torleszteni elbuktam az allasom, es azota is csak alkalmi munkakkal tudom fentartani magam.

azota a persze eltuntem a bank latomezejebol, viszont erdekel, hogy mi tortenik ilyenkor. a svajci frank az egekben, nekem szemelyi vagyontargyam nincs. Meg bejelentett munkat sem merek vallalni, mert mivan ha egybol lefoglaljak az egeszet. Szoval mit lehet ilyenkor csinalni? es mit tud a bank csinalni ellenem?

2011. aug. 2. 09:11
 1/3 anonim ***** válasza:
az egész fizetésed nem foglalják le, max az 50%-át! semmilyen értéked sincs? lakásod? a lakásban a holmijaid? mert akkor azokat viszik
2011. aug. 2. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Bejelentett fizud max. 50%-át rögtön tiltani fogják, viszont ha nem lesz soha életedben bejelentett munkád, akkor nyugdíjasan éhen halsz. Tehát ez a legrosszabb, amit tehetsz. Egyébként ahova az állandó lakcímed be van jelentve onnan mindent elvihetnek a végrehajtók, ha nem tudja a tulaj hitelt érdemlően számlával igazolni, hogy az az övé. Ami nehéz, mert például a szüleidet sem hiszem, hogy 10 évig őrzik a bútor vagy műszaki cikk számlákat, vagy névre szóló számlát kértek volna mindenről, amikor vásároltak bármit is. El nem évül a tartozásod, sőt jó nagy perköltséget is kapsz a nyakadba, ha bújkálsz a bank elől.
2011. aug. 2. 10:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Valószínű már a barlistán vagy és nem fogsz többé semmilyen hitelt kapni. Úgy tudom, hogy munkanélküli segélyből is le tudnak egy részt tiltani ha bírói végzést szereznek. Örökséget sem kaphatsz meg. Kisebb összegeket sem felejtenek csak úgy el lásd parkolási díjak.

Általában meg lehet egyezni, hogy a kamatok egy részét, adminisztrációs, bírói költséget elengedjék.

2011. aug. 2. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!