Összevont értékpapírszámla: kellene nekem valamit tennem?
Miután lejárt a lekötésem, választhattam, hogy lekötöm, vagy pedig nyitok ilyen értékpapírszámlát a folyószámlám mellé, ennek fix kamata van, így emellett döntöttem.
Nekem nem kell úgymond semmit csinálnom, eladni meg venni, ugye? Tehát a végén mint a lekötésnél ott lesz a kamat.
Bocsánat a hülye kérdésért, de nincs nagy belátásom sajnos még ezekbe a dolgokba...
Melyik bank?
De amúgy szerintem csak úgy magától nem fog átvándorolni a pénz a folyószámláról oda.
Otp.
Csak azért kérdezem, mert nekem eddig nem volt értékpapírral semmi dolgom, így nem értek hozzá.. Csak lekötve volt eddig az, és legutóbb meg az értékpapírt választottam, mert jobbnak tűnt, nem olyan, mint a lekötés, hogy hozzá lehet férni ha kell.
De abban nem vagyok biztos, hogy ennél az értékpapírszámlánál csak várnom kell míg lejár az idő, és kapom rá a kamatot, vagy ezzel szoktak eladni, venni?
Tudod-e mit vettél az értékpapírszámládra? (Vagy mit vetettek veled?)
kötvény, részvény, befektetési jegy, állampapír...?
Köszönöm!
Megnéztem. fix kamatozású otp kötvény. És akkor leesett a fő kérdésem, hogy nekem nem kell csinálnom semmit.
Múltnap kaptam értesítést róla:
Ugyanazok azok a számadatok, mint amik a megkötéskor voltak, az úgy rendben van?
Vagy mit kell néznem a papíron?
A jutalék rovatnál 0Ft áll, az nem tudom, h rám vonatkozik-e.
Alatta viszont van olyan, hogy értékpapír kamata 5%.
Csak azt hittem, hogy az összeget is feltüntetik, hogy jelenleg a kamattal együtt mennyi. De ez gondolom nem jelenti azt, hogy nem ment rá semmi.
Bocsánat a hülye kérdésért... Idegesít hogy nem tudok ilyeneket, hogy mit kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!