Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Összevont értékpapírszámla:...

Összevont értékpapírszámla: kellene nekem valamit tennem?

Figyelt kérdés

Miután lejárt a lekötésem, választhattam, hogy lekötöm, vagy pedig nyitok ilyen értékpapírszámlát a folyószámlám mellé, ennek fix kamata van, így emellett döntöttem.

Nekem nem kell úgymond semmit csinálnom, eladni meg venni, ugye? Tehát a végén mint a lekötésnél ott lesz a kamat.

Bocsánat a hülye kérdésért, de nincs nagy belátásom sajnos még ezekbe a dolgokba...

2011. júl. 24. 20:57
 1/10 A kérdező kommentje:
Senkinek nincs értékpapírszámlája?
2011. júl. 24. 22:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Melyik bank?

De amúgy szerintem csak úgy magától nem fog átvándorolni a pénz a folyószámláról oda.

2011. júl. 25. 07:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Otp.

Csak azért kérdezem, mert nekem eddig nem volt értékpapírral semmi dolgom, így nem értek hozzá.. Csak lekötve volt eddig az, és legutóbb meg az értékpapírt választottam, mert jobbnak tűnt, nem olyan, mint a lekötés, hogy hozzá lehet férni ha kell.

De abban nem vagyok biztos, hogy ennél az értékpapírszámlánál csak várnom kell míg lejár az idő, és kapom rá a kamatot, vagy ezzel szoktak eladni, venni?

2011. júl. 25. 11:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, a folyószámlám mellé nyitottak egy társszámlát vagy mit, azaz értékpapírszámla. Tehát ez mellette van. :)
2011. júl. 25. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Tudod-e mit vettél az értékpapírszámládra? (Vagy mit vetettek veled?)

kötvény, részvény, befektetési jegy, állampapír...?

2011. júl. 25. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:
...bármit vettél, ha bankban vetted személyesen, akkor arról kellett hogy kapj egy bizonylatot. Megkeresed az értékpapír isin kódját és neten beazonosítod
2011. júl. 25. 21:51
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Megnéztem. fix kamatozású otp kötvény. És akkor leesett a fő kérdésem, hogy nekem nem kell csinálnom semmit.

Múltnap kaptam értesítést róla:

Ugyanazok azok a számadatok, mint amik a megkötéskor voltak, az úgy rendben van?

Vagy mit kell néznem a papíron?

A jutalék rovatnál 0Ft áll, az nem tudom, h rám vonatkozik-e.

Alatta viszont van olyan, hogy értékpapír kamata 5%.

Csak azt hittem, hogy az összeget is feltüntetik, hogy jelenleg a kamattal együtt mennyi. De ez gondolom nem jelenti azt, hogy nem ment rá semmi.

Bocsánat a hülye kérdésért... Idegesít hogy nem tudok ilyeneket, hogy mit kell nézni.

2011. júl. 29. 22:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Ahogy leírtam, már értem. :D Valamiért úgy számoltam, hogy mostanra kapok rá 5% kamatot, de majd csak a végén adják rá az 5%-ot. Már kitisztult a kép.
2011. júl. 29. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha fix kamatozású kötvény, akkor semmi gondod nincs, csak ülsz rajta, és megvárod amíg letelik a futamidő, aminek a végén kifizetnek. Persze ez nem azt jelenti, hogy előbb nem szállhatsz ki, futamidő közben is eladhatod, csak nem biztos hogy jár érte kamat. Árfolyamnyereség vagy veszteség így is úgy is jár, bármikor szállsz ki. Kötvény vételnél és eladásnál szoktak szedni, ezek szerint nálad vételi jutalék nem volt.
2011. júl. 30. 09:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor sikerült megértenem. :)
2011. júl. 30. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!