Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi az az értékpapírszámla?

Mi az az értékpapírszámla?

Figyelt kérdés

tudom mi az az értékpapír, viszont értékpapírSZÁMLÁRÓL még nem halottam.

Valami köze lehet a dematerializált értékpapírhoz?

mert a dematerializált értékpapír számlán nyilvántartott ugyebár, de nem tudom hogy hogy néz ki valójában egyáltalán jóra gondolok??? valaki elmagyarázza nekem?

2011. máj. 11. 19:12
 1/4 anonim ***** válasza:
jól gondolod. Egy olyan számla amire értékpapírokat vehetsz (folyószámlára nem tudsz) ugyanakkor korlátozottan forgalomképes, pl. nem tudsz róla máshova utalni, csak a saját folyószámládra átvezetni. Kártya sem tartozik hozzá, szóval ha pénzt akarsz róla felvenni azt automatából közvetlenül nem tudod, csak úgy, hogy előbb az értékpapír számládról átvezeted a pénzt a folyószámládra és onnan veszed fel. Mások a számlanyitás feltételei is, 18 éven aluli nem nyithat, nyitáskor aláíratnak veled kb. 50 oldalt (külön-külön) szóval nem árt előtte megkeresni a neten, hogy mi is van abban az ötven oldalnyi apróbetűben. Kivonatot általában gyakrabban küldenek, pl. nekem hetente.
2011. máj. 11. 20:53
 2/4 A kérdező kommentje:

húú, elég bonyolultnak hangzik

És neten hol találom az az 50 oldalt???

igazából a dematerializált értékpapírokhoz nem nagyon értek, nem tudom hogy megy, annyit tudok hogy ilyen elektronikus jelként jelenik meg stb. de nem értem azt hogy tulajdonképpen, hogy lenne nekem ebből pénzem???

szóval szeretnék minnél többet megtudni róla, viszont neten rengeteg minden van de amit én keresek konkrétan arról alig találni valamit...

2011. máj. 11. 21:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha banknál nyitod az értékpapírszámlát, akkor a kb. 50 oldal szerződés, tudnivalót biztos hogy megtalálod a honlapjukon a hirdetmények közt. Brókercégek nem szokták feltenni.
2011. máj. 12. 14:57
 4/4 anonim ***** válasza:
A nyereség elérése nagy vonalakban roppant egyszerű: olcsón veszel és drágán eladod. Az ördög a részletekben rejlik. Mikor, mennyit veszel, milyen áron, mikor adod el, mi alapján elemzel, na és ott vannak a hírek. Azokat senki nem mondja meg előre.
2011. máj. 12. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!