Ha tavaly egész évben GYED-en voltam és az OEP egy adatlapot küldött, akkor hová írjam "az összevont adóalapba tartozó jövedelmek"-nél lévő összeget?
Figyelt kérdés
Munkaviszonyból származó... vagy más bérjövedelen... vagy gyermekgondozási segély ....?2011. márc. 7. 21:08
1/3 Silvio válasza:
Szia,
én a "más jövedelem sorban" írtat a 4. pontba az A oszlopba írnám. A ANYK meg kiszámolja a D oszlopot. A különbözet az a "...27%-os kiegészítés" sornak kell lennie az OEP papíron. Ha jól értelmezem én, de persze hasonló problémás cipőben járok én is.
2/3 anonim válasza:
Pontosan! a 1053-as "A" lap "Más bérjövedelem" 4. sor "a" oszlop a GYED bruttó kockája, a "d" oszlop a 27 %-kal növelt szuperbruttó.
A GYES "A" lap "egyéb jövedelem" 19. sor "b" oszlop kockája. Az összes többit a gép számolja.
Az OEP papíron egyébként pontosan leírják, hogy melyik összeget a bevallás melyik lapján, melyik sorba és kockájába kell írni, mert van aki nem géppel, esetleg kézzel tölti ki. Szóval ha oda írod, ahova az OEP mondja, az jó.
3/3 anonim válasza:
És, ha a levont adóelőleg összege az OEP-es papíron 0, akkor nem kapok vissza semmit? Mert 0-t hozott ki a visszaigényelhető adóra. :-((( Hogy lehet az, hogy nincs levont adóelőlegem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!